Foci

A Ferencváros legyőzte az Újpestet

Ricardo Moniz (ricardo moniz, )
Ricardo Moniz (ricardo moniz, )

A zöld-fehérek egy izgalmas mérkőzésen nyertek 3-1-re a lila-fehérek ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában.


Diallo lőtte a Fradi első gólját – a képre kattintva galéria nyílik!
Fotók: MTI

Nagyszerű hangulatban, több mint 22 ezer néző előtt indult útjára a labda a Ferencváros és az Újpest rangadóján. Nagy iramban kezdődött az összecsapás, a vendégek pedig már a 4. percben megszerezték a vezetést, Tshibuabua lőtte ki az elsőt Kabát visszafejelt labdája után (0-1). A gól után nem zuhant össze a Fradi, jöttek is a hazai helyzetek, Diallo pedig egy fejessel egalizált (1-1). A hazaiak támadója a felvonás hajrájában még fejelt egy kapufát, ám 1-1 maradt a szünetig.

A fordulás után egyből átvette a vezetést az FTC, egy szabadrúgásnál Juanan fején pattant meg a labda és hullott védhetetlenül a saját kapujába (2-1). Az Újpestnek voltak egyenlítési lehetőségei, Kabát lövését azonban blokkolta Mateos, Antón pedig egy hatalmas ziccerben nem találta el jól a labdát.

A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, Böde Dániel a 77. percben egy szöglet után bólintott a hálóba beállítva a 3-1-es végeredményt. A Fradi hátránya mindössze egy pont a jelenleg élen álló Videoton mögött.

Sajnos nem sikerült balhé nélkül lehozni az összecsapást, ugyanis a találkozó hajrájában a szurkolók az egyik kapu mögött megpróbáltak betörni a pályára. A rohamrendőrök állták útjukat (könnygázt is használtak ehhez), de egy másfél-két percig állt a játék. A lefújás után az újpesti szimpatizánsok dobáltak székeket a rendőrök felé.

Mint később kiderült, a meccs előtt is voltak történések: a BKV Zrt. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szurkolók rongálták meg a társaság különbuszait. A kár mintegy 500 ezer forint. A rendőrök még intézkednek.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló

Puskás Ferenc Stadion, 22094 néző, Játékvezető: Szabó Zsolt

Ferencváros – Újpest 3-1 (1-1)

Ferencváros: Jova – Gyömbér, Mateos, Besic, Adams (Bönig, 90+4.) – Józsi, Gerson – Jenner, Böde, Holman (Somalia, 66.) – Diallo (Cukic, 82.) Vezetőedző: Ricardo Moniz

Újpest: Balajcza – Ligot, Ngawa, Juanan, Antón – Suljic (Stanisaviljevic, 79.), Vasziljevics, Balogh B., Simon – Kabát, Bavon Vezetőedző: Kozma István

Gólszerző: Diallo (25.), Juanan (46. – öngól), Böde (77.) illetve Bavon (4.)

Sárga lap: Gerson (17.), Adams (20.), Böde (90+2.) illetve Ngawa (12.), Ligot (43.), Juanan (57.), Bavon (61.)

Piros lap:

Videó – Így nyerte meg a rangadót a Fradi:

Vége, a Ferencváros 3-1-re megnyerte a derbit! Az alábbiakban olvasható élő, szöveges tudósításunk a mérkőzésről.

90+4. PERC: Bönig váltja Adamset.

90+2. PERC: Böde kapott sárgát színészkedésért.

90. PERC: 4 perc lesz a ráadás.

87. PERC: Somalia lőtt távolról, de Balajcza könnyedén védett.

Közben van egy kis balhé, pár Fradi-drukker áttörte a kordont és bementek a pálya széli futópályára, a rohamrendőrök most sorfalat állnak és nem engedik őkat az újpestiekhez. Kisebb pauza után folytatódik a mérkőzés.

84. PERC: Egy újpesti szöglet után vezetett kontrát a Ferencváros, de Cukic mellélőtt.

82. PERC: Diallo is elhagyja a pályát, Cukic vátlja.

79. PERC: Stanisavljevic érkezik Suljic helyére.

77. PERC: Újabb gólt lőtt a Fradi! Böde Dániel érkezett remek ütemben egy szögletnél és a kapuba bólintott, 3-1!

72. PERC: Balajcza rosszul fogott talajt, ápolni kellett kicsit az Újpest csapatkapitányát, de folytatni tudja a játékot.

71. PERC: A védők mögé belépő Antón kapott remek labdát, de a védő rosszul találta el a labdát, pedig óriási ziccerben volt.

66. PERC: Holmant váltja Somalia.

62. PERC: Antón próbálta megjátszani Vasiljevicet, de hosszú volt a labdája, pedig a csapattárs üresen érkezett a kapu előterében.

22 ezer 94 fő a hivatalos nézőszám.

61. PERC: Bavon Tshibuabua lépett oda Mateosnak egy sárgáért.

58. PERC: Józsi rúghatott veszélyes helyről szabadrúgást, de a megpattanó labda Balajczánál kötött ki.

57. PERC: Böde lódult volna meg, de Juanan feltartotta. A spanyol kapott egy sárgát.

55. PERC: Egy szöglet után Mateost lepte meg, hogy hozzákerült a labda, a játékszer elpattant tőle, így Balajcza rá tudott vetődni.

49. PERC: Egyenlíthetett volna az Újpest, de Kabát közeli lövése elakat a blokkban.

46. PERC: Míg a drukkerek zöld ködbe borították a lelátót, addig a Ferencváros megszerezte a vezetést! Egy szabadrúgás után Juanan fején pattant meg a labda és védhetetlenül hullot a hálóba, 2-1!

46. PERC: Megy a második félidő!

A második félidő elején lánykérés lett a kezdőrúgásból, egy ferencvárosi szurkoló jegyezte el a barátnőjét. Igen volt a válasz.

45+1. PERC: Vége az első félidőnek. Soha rosszabb felvonást!

43. PERC: Ligot kapott sárgát.

40. PERC: Hihetetlen jelenetek! Balajcza védett két nagyot, majd egy védő blokkolt a gólvonal előtt, az előlmaradt Diallónak visszívelték a labdát, a légiós a kapufára fejelt. Többször is betalálhatott volna a Fradi, de maradt az 1-1.

37. PERC: Jenner sokadik beívelés után Balajcza repült ki a kapujából, csak öklözni tudott, de szerencséjére társánál kötött ki a labda.

30. PERC: Böde forgolódott egy kicsit majd lőtt, Balajcza üggyel-bajjal védeni tudott.

26. PERC: Lendületben az FTC, Balajczának kellett bravúrosan védenie most.

25. PERC: Egyenlített a Fradi! Egy középre ívelt labdánál Diallo emelkedett a legmagasabbra és védhetetlenül a kapuba fejelt, 1-1!

24. PERC: Ismét Kabát, most kapásból lőtt mellé.

22. PERC: Elég szellősen védekezik eddig a Ferencváros, így Kabátnak még arra is volt ideje, hogy igazítson a labdán, mielőtt kapura lőtt. Nem sokat tévedett, Jova kinézte az alsó sarokból a labdát.

20. PERC: Adams is besárgul Simont állította meg szabálytalanul.

17. PERC: Gersoné a meccs második sárgája, Suljicot rántotta le.

16. PERC: Jenner szöglete után Balajcza maradt bent a kapujában, ám szerencséjére a védők menteni tudtak.

13. PERC: Kis híján egyenlített a Fradi: Józsi szabadrúgása pattant meg a sorfalon, Mateos pedig a kapuba fejelt, ám lesről tette mindezt. Az asszisztens ugyanakkor kissé későn lendítette a zászlaját, de jogosan emelte fel.

12. PERC: Ngawa rúgta fel Bödét egy sárga lapért. Veszélyes helyről rúghat szabadrúgást a Fradi.

10. PERC: A Fradi berendezkedett az újpesti tizenhatos elé, de aztán Böde mellé lőtt.

7. PERC: Józsi lőtt most mellé nem sokkal. Nem unatkozunk, jó a meccs eddig.

6. PERC: Kabát! Jó 30 méterről iszonyatos nagy bombát küldött a kapura szabadrúgás címszó alatt, centiket tévedett csak.

4. PERC: vezet az Újpest! Kabát fejelte le a labdát Bavon Thsibuabuának, a légiós pedig kilőtte az alsó sarkot, 0-1!

3. PERC: Ott az első nagy helyzet: Holman centerezése után Jenner perdített mellé.

1. PERC: Elkezdődött a mérkőzés!

0. PERC: Tényleg szép számban érkeztek a drukkerek az összecsapásra. El tudnánk viselni, ha ez minden mérkőzésre jellemző lenne.

A játékosok már túlvannak a bemelegítésen, perceken belül kezdődik a meccs!

Előzetes: Míg a Ferencváros a harmadik, addig a vendég Újpest a 11. helyről várja az OTP Bank Liga 8. fordulójának szuperrangadóját. Hiába azonban az ellentétes előmenetel, a derbi kapcsán talán nem unalomig ismételt frázis az, hogy ezen a mérkőzésen nem számít, ki hol helyezkedik el a tabellán.

Nagy a fogadkozás mind a két oldalon: Ricardo Moniz szerint játékosai motiváltak, Kozma István pedig elárulta, hogy mindenki nagyon koncentrált a héten és felkészültek az ősi riválisból.

Szabó Zsolt sípszavára 16 óra 30 perckor indul útjára a labda a Puskás Ferenc Stadionban, ahova bő 22 ezer embert várnak. Ilyenre 17 esztendeje nem volt példa!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik