Foci

NB I: Ilyet sem láttunk még a szezonban

balázs benjámin (balázs benjámin, )
balázs benjámin (balázs benjámin, )

Mezőkövesden szerezte meg első győzelmét a Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapata az OTP Bank Liga mostani kiírásában. Az MTK hazai környezetben diadalmaskodott.

Rendesen beragadt a rajtnál Prukner László együttese, amely eddig egyetlen döntetlent tudott felmutatni, emellett hatszor is kikapott. Ehhez képest némiképp váratlan volt, hogy már a meccs második percében megszerezte a vezetést idegenben a Rákóczi, Thian zörgette meg a hálót (0-1). Sőt, kisvártatva már kettő volt közte, Markus duplázta meg csapata előnyét a 4. minutumban (0-2). A szünetig volt pár veszélyes akciója a vendéglátónak, de nem sikerült szépíteni.

Egy cserével próbált frissíteni csapatán Véber György, de a 60. percben Balázs Benjámin is betalált, tovább nőtt a két együttes közti különbség (0-3). A meccs legvégén még Ranilovicot állították ki, majd Harsányi szépített (1-3), ám a győzelem így is a Kaposváré lett.

Nincs már nyeretlen együtt a magyar élvonalban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló

Mezőkövesd 2900 néző, v.: Becséri.

Mezőkövesd Zsóry – Kaposvári Rákóczi 1-3 (0-2)

Mezőkövesd: Szántai – Búrány (Menougong, 46.), Fótyik, Hegedűs D., Gévay – Kiss M., Bognár I. (Petneházi, 64.) Farkas B., Pilibaitis –  Harsányi., Balajti (Olasz D. 72.) Vezetőedző: Véber György

Kaposvár: Ranilovic –  Kovács O., Lucas, Zámbó – Okuka, Addo (Jánvári, 71.), Babic,  Bőle – Thian (Oláh, 62.). – Balázs, Markus. (Haruna, 78.) Vezetőedző: Prukner László

Gólszerzők: Harsányi (91., 11-esből), illetve Thian (2.), Markus (4.), Balázs B. (59.)

Sárga lap: Gévay (57.), illetve Thian (37.), Markus (44.), Lucas (85.), Ranilovic (87.)

Közben Budapesten fogadta az MTK a Paksot, a fővárosiak zsinórban ötször zakóztak, így ráfért már egy sikerélmény Garami József fiatal legénységére. A sok hibával tarkított első félidőben még csak helyzetekig jutottak a csapatok, majd a második félidő kezdetén vezetést szerzett a vendéglátó, Kanta egy szabadrúgást csavart a jobb felsőbe (1-0).

A Paks ugyan megpróbált támadóbb felfogásra váltani, ám ennek az lett az eredménye, hogy az MTK játszott veszélyesebben. A sok hazai helyzet közül Pölöskei váltott egyet gólra (2-0), hosszú hetek után ünnepelhetett ismét három pontot a kék-fehér alakulat.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló

Hidegkuti Stadion, 1000 néző, v.: Bognár

MTK – MVM Paks 2-0 (0-0)

MTK: Hegedüs L. – Poór, Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes – Vass, Batik, Kanta J., Pölöskei Zs. – Ladányi, Eppel (Horváth P., 74.) Vezetőedző: Garami József

Paks: Molnár P. – Fiola (Kovács G., 2.), Horváth G., Éger, Báló – Bartha (Tököli, 70.), Bori, Kecskés, Windecker, Hullám (Délczeg, 64.) – Simon A. Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gólszerzők: Kanta J. (48.), Pölöskei (88.)

Sárga lap: Pölöskei (53.), Poór (63.), Kálnoki Kis (72.), Ladányi  illetve Báló (67.), Windecker (78.), Horváth P. (79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik