Foci

Kiizzadta a győzelmet a Videoton

José Gomes (josé gomes, )
José Gomes (josé gomes, )

Zé Luis fejesgóljával a Videoton 1-0-ra nyert a Kecskemét ellen a labdarúgó OTP Bank Ligában.

A Videoton egy debreceni vereség után fogadta hazai pályán a Kecskemétet, amelynek kispadján az a Bekő Balázs ül, aki játékosként és edzőként is dolgozott a fehérváriaknál. Bekő most egy kapu elé betömörülő védelemmel „kedveskedett” volt munkaadójának, ami nem nagyon ízlett a Vidinek, Kleinheisler két távoli löketét, valamint Vinicius szöglet utáni fejesét leszámítva nem nagyon akadt lehetősége a hazaiaknak.


Zé Luis szerezte a győztes gólt
Fotó: MTI

A második félidőben már valamivel jobban focizott a Videoton, majd José Gomes cseréi is bejöttek, legalábbis Paraiba és Zé Luis beállásával veszélyesebb lett a vendéglátó. Sorra jöttek is az akciók, majd a 79. percben a vezető gól is, Gyurcsó középre tett labdáját Zé Luis fejelte a hálóba – ez volt a zöld-foki szigeteki csatár első találata az élvonalban (1-0). Nem sokkal később a szintén a cserepadról beszálló Torghelle lőtt kapufát.

A Kecskeméttől már csak egy veszélyes, ám kaput elkerülő szabadrúgásra futotta, a Videoton így otthon tudta tartani a három pontot és visszavette a vezetést az NB I.-ben. A hazaiaknál Gyepes Gábor győztes mérkőzésen mutatkozott be a bajnokságban.

A rivális DVSC vasárnap ráadásul a címvédő Győrrel találkozik, míg az üldöző Ferencváros az Újpest ellen játszik rangadót.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló

Székesfehérvár, 2552 néző, v.: Solymosi

Videoton – Kecskemét 1-0 (0-0)

Videoton: Calatayud – Szolnoki (Paraiba, 67.), Gyepes, Vinicius, Stopira – Tóth B., Sándor – Gyurcsó, Kleinheisler, Álvarez (Zé Luis, a szünetben) – Nikolics (Torghelle, 67.)

Kecskemét: Antal – Mogyorósi, Gyagya, Karan, Póti, Forró – Bulajic (Leo, 82.), Vukasovic, Patvaros – Rajczi (Balázs, 73.), Barry (Pekár, 79.)

Gólszerzők: Zé Luis (79.)

Sárga lap: Bulajic (11.), Barry (12.), Mogyorósi (77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik