Foci

Huszti volt a Hannover nyerőembere

Huszti Szabolcs (huszti szabolcs, )
Huszti Szabolcs (huszti szabolcs, )

A Hannover hazai környezetben győzte le 2-1-re az Augsburgot, a Borussia Dortmund viszont két pontot a Nürnberg otthonában hagyott a labdarúgó Bundesligában. Huszti Szabolcs büntetőből volt eredményes, valamint adott egy gólpasszt is.

A Bundesliga eddigi öt fordulójában a Hannover és az Augsburg pontok tekintetében ugyanazt nyújtotta: mind a két együttes háromszor nyert és kétszer kikapott, kilinec pontjával pedig mind a két fél ott tanyázott a középmezőny elején. Szombaton egymás ellen szálltak harcba, az eltiltásából visszatérő Huszti Szabolcs pedig hazai oldalon ott volt a kezdőben.

45 percnyi játékot követően látszott, hogy a csapatok rendesen felkészültek egymásból, inkább a mezőnyben folyt a küzdelem, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A szünet után aztán egyből vezetést szerzett a vendég Augsburg, Verhaegh egy büntetőt értékesített magabiztosan. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Manninger kapus és Klavan nem értették meg egymást, a labda így Sobiech elé került Huszti átadása után, a hazaiak támadója pedig az üres kapuba lőtt. Már a találkozó hajrájában jártak a csapatok, amikor büntetőhöz jutott a Hannover, Huszti állt a labda mögé és belőtte a három pontot érő tizenegyest, 2-1 lett a vége. Honfitársunkat a 93. percben cserélték le.

A találkozó krónikájához az is hozzátartozik, hogy a 6. minutumban egy szurkoló befutott a pályára, de hamar levitték onnan.


Huszti kezdőként gólpasszt adott, majd gólt lőtt
Fotó: AFP

Négy másik pályán is játszottak Németországban, szombaton délután: a Bayer Leverkusen nagyon simán nyert Mainzban, a Dortmund nem bírt a Nürnberggel, a Werder Bremen Hamburgban diadalmaskodott 2-0-ra, a Wolfsburg pedig a Hoffenheimet verte 2-1-re.

Eredmények – Bundesliga, 6. forduló

Hannover – Augsburg 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Sobiech (60.), Huszti (89. – 11-esből) illetve Verhaegh (51. – 11-esből)

Nürnberg  – Borussia Dortmund 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Nilsson (51.) illetve Schzmelzer (38.)

Mainz – Bayer Leverkusen 1-4 (0-3)
Gólszerzők: Malli (82.) illetve Kruse (19., 45+1.), Bender (39.), Kießling (59.)

Hamburg – Werder Bremen 0-2 (0-1)
Gólszerző: Petersen (32., 90+4.)

Wolfsburg – Hoffenheim 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Olic (44., 48.) illetve Modeste (15.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik