Foci

NB1: ellentétes előjelek

gólvonal (gólvonal)
gólvonal (gólvonal)

Péntek este a zsinórban háromszor győztes Pécsi MFC a sorozatban háromszor vesztes Lombard FC Pápa csapatát látja vendégül.

Két ellentétes formában lévő gárda találkozójával kezdődik meg a labdarúgó NB I. nyolcadik fordulója. A jó formában lévő Pécsi MFC a leszállóágban lévő Lombard FC Pápa együttesével mérkőzik este 19 órától. A sors különös fintora, hogy a két csapat ennek ellenére – mivel a Pécs rosszul, a Pápa pedig jól kezdte a szezont – egyformán tíz ponttal áll a tabella hatodik és hetedik helyén.

Pécsett csapnak össze a felek
Fotó: MTI

“Boldoggá tesz minket az utóbbi négy meccsen szerzett 10 pont, ugyanakkor a pénteki mérkőzés más lesz. Hazai pályán esélyesebbek vagyunk és egy ilyen sorozat után el is várják tőlünk a győzelmet, ezért a holnapi meccs a “nehezebbek” közé tartozik. Véleményem szerint azért sem lesz sima találkozó, mert a Pápának jó játékosai vannak, akik képességeit tekintve átlagon felüliek. Az utóbbi mérkőzéseik összeállítását figyelve nem biztos, hogy alkalmasak arra, hogy beálljanak ellenünk védekezni. Amennyiben ezt mégis megteszik, akkor természetesen megpróbáljuk majd feltörni őket” – nyilatkozta Lőrincz Emil, a Pécs szakvezetője.

Rodenbücher István, akit az MTK-ban évekig belső védő poszton alkalmazták, majd Pápa egy sorral előrébb lépve lett védekező középpályás szintén nem számít sétagaloppra. “Nagyon nehéz találkozót várok pénteken este, de az NB I-ben minden mérkőzés nehéznek ígérkezik. Szerencsére a klub lehetőségei megengedik, hogy már ma elutazzunk a találkozóra, így megfelelően rá tudunk pihenni majd a holnapi mérkőzésre. A Pécs jelenleg győzelmi szériában van, nálunk ez most kevésbe igaz, de reméljük ezen a találkozón mindez megfordul, és mi fogunk jobban kijönni ebből a párharcból” – jelentette ki az kétszeres válogatott játékos a találkozót megelőzően.

A tavalyi szezonban Pécsett és Pápán is a mecsekaljai együttes nyert, hazai pályán 2-0-ra, idegenben pedig 2-1-re legyőzve ellenfelét. Nem sok jóra számíthat a Pápa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik