old trafford (old trafford, )
Foci

Százmilliárdos pénzforgalom Manchesterben

Rekordot jelentő 434 millió eurós (129,3 milliárd forint) forgalmat jegyzett az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Manchester United az előző szezonban.

A szerdán nyilvánosságra hozott adatok szerint a klub pénzforgalma így 13,4 százalékkal nőtt a 2011/12-es idényben elérthez képest, eközben adóssága 10,9 százalékkal, 465 millió euróra (138,5 milliárd forint) csökkent.


Fotó: AFP

A United – amely az előző idényben nyerte meg története 20. angol bajnoki címét – a mostani nyári átigazolási szezonban nem költekezett, egyedül a belga Marouane Fellainit vásárolta meg 32 millió euróért (9,5 milliárd forint) az Evertontól.

A Vörös Ördögök a bajnokságban az ötödik helyen állnak négy forduló után, hiszen két győzelem mellett egyszer döntetlent játszottak, egyszer pedig kikaptak, a Bajnokok Ligájában viszont kedden este a Bayer Leverkusent könnyedén verték.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.