Foci

Messi triplázott és történelmet írt

lionel messi (lionel messi, )
lionel messi (lionel messi, )

Az FC Barcelona labdarúgócsapata hazai környezetben 4-0-ra nyert az Ajax ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában. Lionel Messi mesterhármast szerzett, a sorozatban már negyedik alkalommal. Az előző kiírás döntőse, a Borussia Dortmund tíz emberrel kapott ki Nápolyban.


Theo Walcott szerezte a győztes gólt
Fotó: MTI / EPA

Az F csoportban egy pikáns mérkőzéssel indultak a csoportküzdelmek, legalábbis az Olympique Marseille és az Arsenal párosítása számunkra jól csengett. A franciak nagy kedvvel kezdtek, dominálták az első félidőt, Gignac fejesével pedig a gólhoz is közel jártak a szünet előtti percekben, azonban maradt a 0-0. A második felvonásban a vendégek Walcott révén vezetést szereztek, majd az OM hiába rohamozott az egyenlítésért, Aaron Ramsey a hajrában bebiztosította az Ágyúsok sikerét, Ayew büntetőből szerzett szépítő gólja már nem osztott, nem szorzott, 1-2 lett a vége.

Ez a kvartett egyébként igen tetszető párosításokat szállít majd fordulóról-fordulóra, ugyanis a másik mérkőzésen, a Napoli és a Borussia Dortmund találkozóján is nagy izgalmakra volt kilátás. Gonzalo Higuaín egy fejessel szerzett vezetést az olaszoknak, majd a BvB egyre mélyebb gödörbe került: a tizenhatoson kívül kezező Weidenfellert kiállították, Hummels megsérült, a vezetőedzőt, Jürgen Kloppot pedig elküldték a kispadtól. És mindez a félidőig történt…

A második játékrészben érződött, hogy a Napoli emberelőnyben van, akadt pár veszélyes hazai helyzet, mielőtt Insigne a 67. percben megzörgette volna a hálót. A végén még volt pár gólszerzési lehetősége a Dortmundnak, de csak Zuniga öngólja kötött ki a nápolyi kapuban, az itáliai együttes 2-1-re nyert.

Videó – Ezért küldték el Kloppot a kispadtól:

A G csoportban az Atlético Madrid a Zenit Szentpétervárt fogadta, a spanyolok pedig Miranda fejesével szereztek vezetést a 40. percben. A vendégek Hulk révén egyenlíteni tudtak a második felvonás elején, de Arda Turan kihasználta a szentpétervári védelem megingását és visszavette csapatának a vezetést, majd a csereként beálló Leo páylára lépését követően szinte azonnal pontot tett a meccs végére, a Matracosok 3-1-re diadalmaskodtak.

A Porto Bécsben nyert Gonzalez találatának köszönhetően.


Lionel Messi háromszor is villant
Fotó: AFP

A H csoportban a Barcelona az Ajaxot fogadta, az amszterdamiak pedig nem játszottak rosszul az első 45 percben. Igen ám, csakhogy a katalánoknál focizik napjainak egyik, ha nem a legjobb labdarúgója, Lionel Messi, aki egy szép szabadrúgásgóllal szerzett vezetést övéinek. A második felvonásban az aprótermetű argentin duplázta meg csapata fórját, majd Neymar tekerése után Piqué bólintott a hálóba, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs a 69. percre. A folytatásban még Messi lőtte meg saját maga harmadik találatát, majd Valdés védett ki egy tizenegyest, a Barcelona magabiztos 4-0-s sikerrel kezdett bele a menetelésbe.

Messi egyébként már 62 gólos a Bajnokok Ligájában, így mindössze kilenc találatra van az örökranglistát vezető Raúltól. A legutóbbi négy Aranylabda-szavazáson diadalmaskodó 26 éves argentin sztár a BL történetének első játékosa lett, aki már négy alkalommal szerzett mesterhármast.

A csoport másik mérkőzésén az AC Milan sokáig nem találta a Celtic védelmének az ellenszerét, ám az utolsó tíz percben előbb Izaguirre szerzett öngólt, majd Muntari talált be, így a lombardok megérdemelten zsebelték be a három pontot.

Az E csoportban Szalai Ádámék 3-0-ra nyertek a Steaua Bukarest ellen, míg a Chelsea otthon kapott ki a Baseltől.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

F csoport:

Olympic Marseille – Arsenal 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Ayew (90+3. – 11-esből) illetve Walcott (65.), Ramsey (83.)

Napoli – Borussia Dortmund 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Higuaín (29.) Insigne (67.) illetve Zuniga (87.)
Piros lap: Weidenfeller (45+1.)

G csoport:

Atlético Madrid – Zenit Szentpétervár 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Miranda (40.), Turan (64.), Leo (80.) illetve Hulk (58.)

Austria Wien – Porto 0-1 (0-0)
Gólszerző: Gonzalez (55.)

H csoport:

Barcelona – Ajax 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Messi (22., 55., 75.), Piqué (69.)

AC Milan – Celtic 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Izaguirre (82. – öngól), Muntari (86.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik