Foci

Kidőlt a Pool egyik alapembere

labdarúgás (labdarúgás, )
labdarúgás (labdarúgás, )

Philippe Coutinhónak ki kell hagynia másfél hónapot, mert műtik a vállát.

A 21 esztendős brazil labdarúgó ebben a szezonban mind a Liverpool mind a négy meccsén kezdőként lépett pályára, összesen pedig 312 percet töltött a gyepen a listavezetőnél. Hétfőn, a Swansea elleni bajnokin idő előtt le kellett cserélni mert vállsérülést szenvedett.

„Az orvosi stábbal egyeztetve az a döntés született, hogy a játékost műteni kell” – olbasható a klub szerdai közleményében. Mindez azt jelenti, hogy Philippe Coutinhónak hat hete kell majd kihagynia, előreláthatólag október 26-én, a West Bromwich Albion elleni bajnokin térhet majd vissza.


Philippe Coutinho bejátszotta magát a kezdőbe
Fotó: AFP

Ezalatt az idő alatt a Liverpool a bajnokságban hazai pályán fogadja a Southamptont és a Crystal Palace-t, illetve idegenbe megy a Sunderlandhez és a Newcastle-höz. Ki kell hagynia ugyanakkor egy rangadót is, a Ligakupában ugyanis a Manchester Uniteddel találkoznak majd a Vörösök.

Liverpool vörösebbik felében már régóta várnak egy jó szezonkezdetre, a Pool pedig a most zajló bajnokságban rendesen kitesz magáért: Brendan Rodgers fiai négy mérkőzésükből hármat is megnyertek, legutóbb pedig a Swansea ellen játszottak 2-2-es döntetlent, 10 pontjukkal pedig vezetik a Premier League-t.

Ráadásul csak egyetlen másik csapat van, amely elmondhatja magáról, hogy még nem kapott ki: a városi rivális Everton, amelynek egy győzelme és három döntetlenje van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik