Foci

Elkezdődött az év pere

Reac tárgyalás (reac tárgyalás, bundaügy, )
Reac tárgyalás (reac tárgyalás, bundaügy, )

Megindult a maratoninak ígérkező tárgyalás a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében.K. Zoltán elsőrendű vádlott és 16 társa hivatali vesztegetés bűntette miatt állt a bíróság elé.

A bundabotrány lassan négy éve robbant ki, a korábban meggyanúsított S. László, H. Gábor után A. Zoltán, a Haladás volt  vezetőedzője (a REAC, a Diósgyőr és a Siófok korábbi trénere) volt az első igazán nagy név a történetben. Később egymást követték a letartóztatások, és a szervezett módon elkövetett csalás vezetőinek vélt K. Zoltánt és társait is elkapták.

A REAC klubigazgatója, Kutasi Róbert a csapat kétharmadának letartóztatása után öngyilkos lett. Azóta a labdarúgók rá is vallottak. A tárgyalássorozat első fejezetében a Reac-szálat próbálják felgönygölíteni 17 vádlott ellen.

Mivel a K. Zoltánt és L. Mátyást képviselő ügyvédek egyesítés iránti indítványt nyújtottak be a bundaügy egy másik szálával kapcsolatban, ezért csak a vádismertetésre és az adategyeztetésre került sor.

Az ügyész vádirata értelmében a rákospalotai klub egykori játékosaira és edzőjére felfüggesztett börtönbüntetést és vagyonelkobzást kért a Központi Nyomozó Főügyészség. Eztán a tárgyalást elnapolták. A folytatás időpontjára akkor derül fény, ha a bíróság döntött az összevonásról.

A tárgyalássorozat a REAC-szál lezárása után a Siófok és a Diósgyőr, majd az utánpótlás válogatottak meccseit, végül a nemzetközi találkozókat érintő ügyekkel folytatódik.

A magyarországi bundaügyben eddig 45 egykori és jelenlegi első- és másodosztályú labdarúgót tartóztatott le, majd hallgatott ki az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik