Foci

EB 2020: a törökök számolnak velünk

foci-labdarugas(960x640)(2).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(960x640)(2).jpg (foci, labdarúgás)

A Török Labdarúgó Szövetség szerint Isztambul az egyértelmű esélyes arra, hogy otthont adjon a két elődöntőnek és a finálénak a 2020-as Európa-bajnokságon, melynek egyik helyszínére a magyarok is jelentkeztek Budapesttel.

Emre Alkin főtitkár szerdán úgy nyilatkozott: Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke megígérte nekik januárban, hogy a török metropolisz rendezheti a kontinensviadal utolsó három meccsét, amennyiben Isztambul alulmarad a 2020-as nyári olimpia rendezési jogáért vívott küzdelemben. A hét év múlva esedékes ötkarikás játékokat végül Tokió kapta.

A török sportvezető arról is beszélt, hogy három-négy riválisra számít a döntős csomagra pályázók esetében, köztük Spanyolországot és Magyarországot említette mint lehetséges vetélytársat. Hozzátette: a kandidálásukban szereplő Atatürk Stadiont a tornára 80 ezer férőhelyesre bővítenék ki.

A hét év múlva esedékes kontinensviadalra 13 ország egy-egy városában kerül sor. Az UEFA várhatóan pénteken jelenti be a kandidálók listáját, majd április 25-ig várja a végleges pályázatokat. A végrehajtó bizottság pedig jövő szeptemberben dönt a rendezőkről.

A 2020-as Eb-t illetően két csomagra lehet pályázni: az egyik az elődöntőket és a finálét foglalja magában, míg a másik három csoportmérkőzést és egy egyenes kieséses – nyolcad- vagy negyeddöntős – összecsapást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik