Foci

Megvolt a szezon első magyar edzőváltása

labdarúgás (labdarúgás, )
labdarúgás (labdarúgás, )

A ZTE labdarúgócsapatának vezetősége kedden felmentette a munkavégzés alól Simon Antal vezetőedzőt.

A zalaegerszegiek már egy ideje mélyrepülésben vannak és úgy fest, hogy ez ebben a szezonban sem lesz másképp. A 2002-es magyar bajnok tíz évvel az aranyérmet követően esett ki a másodosztályba és azóta ott ragadt, ráadásul az új kiírásban is pocsékul rajtolt: öt mérkőzésen csak öt pontot gereblyézett össze az együttes (1 győzelem, 2-2 döntetlen és vereség), így máris tíz pont a lemaradás a Nyíregyháza mögött.

A ZTE FC ráadásul az Ajka ellen a Magyar Kupából is kizúgott már a második körben, így a zuhanyhíradóban már hallani lehetett róla, hogy menesztik a vezetőedzőt, Simon Antalt. Kedden aztán a szóbeszédből hivatalos bejelentés lett, a szakembert felmentették a munkavégzés alól, a helyét az a Lendvai Miklós veszi át, aki korábban játékosként is megfordult a klubnál és 2010 óta az utánpótlásban edzősködik.


Simon Antalnak megköszönték az eddigieket
Fotó: MTI

Érdekesség, hogy az első két osztályban ez az első edzőváltás ebben az idényben. Az utóbbi években nem ehhez szoktunk hozzá, elég csak a paksi Kis Károly példáját említeni, aki tavaly már az OTP Bank Liga 1. fordulóját követően felállt a kispadról.

Lendvai csak beugró lesz, ráadásul egy igen nehéznek ígérkező összecsapáson debütál a felnőtt együttes kispadján: pénteken délután az eddig hibátlan mérleggel álló Spartacus látogat Zalagereszegre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik