Foci

Megint fizethet a Fradi, Caneirát rongálásért tiltották el

Marco Caneira (marco caneira, )
Marco Caneira (marco caneira, )

Bár nem kapott piros lapot a hétvégi fordulóban, mégis eltiltotta a Videoton labdarúgóját, Marco Caneirát a magyar szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

A portugál légiós berúgta a debreceni öltözőajtót csapata 2-1-es veresége után, ezért bűnhődik ő is és csapata is. A kiállított játékosok közül Mamadou Wague (Puskás Akadémia), aki majdnem eltörte Elek Ákos lábát, 3 mérkőzésen nem léphet pályára, míg Tamás Márknak (Puskás Akadémia) és Waltner Róbertnek (Kaposvári Rákóczi) egy-egy bajnoki találkozót kell kihagynia.


A Ferencváros többszörös visszaeső
Fotó: MTI

A testület 600 ezer forintos pénzbírságot szabott ki a Ferencvárosra, mivel – az indoklás szerint – a pápai meccsen szurkolói “jól hallhatóan, hosszabb ideig Romániával és az Újpesttel kapcsolatos gyűlölködő rigmusokat skandáltak”. Tegyük hozzá, a Ferencvárost már nem először marasztalják el ilyen indokkal, mégsem kellett 5-600 ezer forintnál többet fizetnie a klubnak. Tavaly ugyan kétszer is zárt kapus meccsel büntették a Fradit, ám a fegyelmi bizottság ezt mindkétszer felfüggesztette.

A Diósgyőrnek viszont nem drukkerei miatt kell fizetnie, hanem Elek Ákos átigazolásidíj-részletének késedelmes megfizetése miatt, mégpedig 300 ezer forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik