Foci

Kispesten is megújulhat a focistadion

Bozsik Stadion (bozsik stadion, )
Bozsik Stadion (bozsik stadion, )

A Budapest Honvéd labdarúgócsapat otthonául szolgáló Bozsik Stadion is „ráncfelvarráson” eshet át. A szurkolók közben nem kívánják tovább buzdítani az együttest.

Múlt héten nagy bejelentést tett Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke: hazánk pályázik a 2020-as, több ország nagyvárosában megrendezésre kerülő Európa-bajnokság egyik helyszínére.

Az UEFA-elnök Michel Platini jelenlétében az érintettek egy létesítményfejlesztési koncepciót is aláírták, aminek értelmében 2016-ig 40 milliárd forintot fordít majd a kormány felújításokra, a meglévő pályák konformitására. A program 27 NB I-es, illetve NB II-es klub stadionját, valamint további ezer pályát érint.

A honvedfc.hu keddi cikke szerint az egyik létesítmény a kispesti Bozsik Stadion lehet. A vezetők a portálon a teljes koncepciótervet közzétették, ami IDE kattintva tekinthető meg.


Látványterv az új Bozsik Stadionról
Forrás: honvedfc.hu

Mindezt egyébként aznap jelentette be a klub, amikor a kispesti szurkolói közleményben tudatták: a Mezőkövesd elleni bajnokitól kezdve a Bozsik Stadionban szervezett formában nem lesznek jelen és a hazai mérkőzéseken nem buzdítják szeretett csapatukat. A drukkerek a vezetőség döntéseivel nem értenek egyet, úgy érzik a tulajdonos, Geroge F. Hemingway egyértelművé tette: „száműzni kívánja a szurkolókat otthonukból”.

A szurkolók teljes közleményét IDE kattintva olvashatja el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik