Foci

Hatszor villant a Real Madrid Isztambulban

real madrid  (real madrid, )
real madrid  (real madrid, )

A spanyolok átgázoltak a Galatasarayon, míg a Manchester United a Bayer Leverkusent intézte el könnyedén. Iker Casillas lehet, hogy utolsó meccsét játszotta Real-mezben.

Kedden este megkezdődtek a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei, vagyis hétközben is csúcsfocit láthatunk avaszig.

Az A csoportban rögtön egy angol-német rangadóval kezdtek a csapatok, ugyanis a bajnok Manchester United a Bayer Leverkusent fogadta: Rooney-ék simán hozták a kezdő sípszó előtt még szorosnak ígérkező meccset.

Az első félidőben a Vörös Ördögök még csak eggyel mentek, Rooney-nak köszönhetően, majd a szünet után az angol válogatott támadó még egyet vállalt, ám előtte Van Persie, a másik oldalon Rolfes talált a kapuba (3-1). A hajrában Valencia is góllal jelentkezett, csakúgy, mint Toprak, így a kétgólos győzelemmel a kvartett elsőre helyére ugott a United, hiszen a másik összecsapáson a Shaktar Donyeck idegenben verte a 2-0-ra a Real Sociedadot.

Rooney kétszer ünnepelhetett
Fotó: AFP

A B jelű négyesben a két favorit, a Juventus és a Real Madrid vélhetően egymás közt dönti majd el az első hely sorsát, ám az első kör után a spanyolok vannak előnyben.

Ugyanis a Isztambulban remek kontráknak köszönhetően 5-1-re kiüötötték a Galatasarayt: a meccs nagy részében a törökök támadtak és alakítottak ki veszélyes helyzeteket, ám az első 45 perc végén Iscónak egy apró védelmi hiba is elég volt, hogy előnyt szerezzen a Blancóknak.

A fordulást követően a játék képe nem változott, a Galatasaray mindent megtett az egyenlítésért, Ronaldóék pedig a gyors letámadásokkal növelték előnyüket: a portugál triplázott, Karim Benzema pedig duplázott, míg az utolsó percekben Ümüt Bülüt közelről kotorta a hálóba a játékszert, így a hazaiak legalább a becsületgólt megszerezték (1-6). A krónikához tartozik, hogy Iker Casillas egy ütközés után megsérült, 15 perc után le is kellett cserélni, Diego Lopez pedig kiválóan szállt be a meccsbe, így vélhetően a BL-ben is megkapja a bizalmat Carlo Ancelottitól.

Koppenhágában pedig pontokat hullajtott a Juventus, ugyanis az olaszoknak semmi sem sikerült kedd este: 23 kapuralövésekből (!) 11 volt veszélyes, de mindössze csak egy kötött ki a gólvonal mögött, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó, vagyis megszületett az első komoly meglepetés.

Másik négy mérkőzést is rendeztek a Bajnokok Ligájában kedden, ezekről ide kattintva olvashat bővebben!

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

A csoport:
Manchester United-Bayer Leverkusen 4-2 (1-0)
Gólszerzők: Rooney (22., 70.), Van Persie (59.), Valencia (79.) illetve Rolfes (54.), Toprak (88.)

Real Sociedad-Shaktar Donyeck 0-2 (0-0)
Gólszerző: Alex (65., 87.)

B csoport:
Galatasaray-Real Madrid 1-6 (0-1)
Gólszerzők: Bülüt (84.) illetve Isco (33.), Benzema (54., 81.),  Ronaldo (63., 66., 91.)

FC Kobenhavn-Juventus 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Jorgensen (15.) illetve Quagliarella (54.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik