Foci

A Bayern hengerelt, a PSG és a City feléledt

fc bayern münchen (fc bayern münchen)
fc bayern münchen (fc bayern münchen)

A címvédő Bayern München és a Benfica hazai pályán, a Manchester City és a Paris Saint-Germain idegenben hozta a kötelezőt a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában.

A C csoportban az Olympiakusz Pireusz, azaz a görög bajnok a Paris Saint-Germaint, a francia pontvadászat címvédőjét fogadta, sajnos Megyeri Balázs a kispadra szorult. A hazaiak már az első percben a keresztlécet találták el, mégis a PSG szerzett vezetést, Edinson Cavani talált be. Nem örülhettek sokáig a vendégek, a jól játszó Vladimir Weiss egalizált, 1-1-vel vonultak szünetre a csapatok.

A második felvonásban már nem szorult be annyira a kapuja elé a párizsi alakulat, főleg Cavani révén veszélyeztették a görögök kapuját. Sőt, az egyre jobban feljavuló PSG gyors egymásutánban két gólt is szerzett, Thiago Motta szerezte mindkettőt, ezzel pedig a franciák el is döntötték az összecsapást. Az 1-4-es végeredményt Marquinhos állította be a hajrában. Még az is belefért a vendégeknek, hogy Ibrahimovic büntetőt rontott.

Ebben a csoportban játszott egymással a Benfica és az Anderlecht is. A portugálok már a negyedik percben vezetéshez jutottak, majd Luisao duplázta meg csapata előnyét, így a luzitán együttes már a szünet előtt dűlőre vitte a dolgot. A belgáktól még csak a szépítésre sem futotta, 2-0-ra nyert a Benfica.


A címvédő könnyedén nyert
Fotó: AFP

A D csoportban szerepel a címvédő Bayern München, amely Alaba szerencsés szabadrúgás-góljával már a találkozó legelején vezetést szerzett. A folytatásban a müncheni drukkerek azt láthatták, amint Pep Guardiola legénysége azt csinál a CSZKA-val, amit akar, Mandzukic ráadásul tovább növelte az előnyt.

A második játékrészben aztán jött a BL-döntő hőse, Arjen Robben és ő is feliratkozott a góllövőlistára. A Moszkvában ezen az estén nem volt annyi, hogy felvegye a versenyt a Bayernnel, sima 3-0-s vereség lett a vége – az oroszok szempontjából.

Közben a Manchester City nagy megelepetésre csak 0-0-ra állt egy félidőnyi játék után a Viktorija Plzen otthonában, igaz Agüero és Dzeko is gólt szerezhetett volna már a szünet előtt. Fordulás után aztán mindössze 13 percre volt szüksége a szigetországiaknak ahhoz, hogy 3-0-s előnybe kerüljenek, a bosnyák és az argentin támadó találata között a már-már állandó gólfelelősnek számító Yaya Touré is beköszönt. Ez a szűk negyed óra elegendő is volt a Citynek ahhoz, hogy magabiztosan megnyerje a találkozót.

Másik négy mérkőzést is rendeztek a Bajnokok Ligájában kedden, ezekről ide kattintva olvashat bővebben!

Jó kis játéknap volt ez a keddi egyébként: összesen 30 gól született, ez 3,75-ös meccsenkénti átlagot jelent.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

C csoport:

Olympiakosz Pireusz – PSG 1-4 (1-1)
Gólszerzők: Weiss (25.) illetve Cavani (19.), Motta (68., 73.), Marquinhos (86.)

Benfica – Anderlecht 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Duricic (4.), Luisao (30.)

D csoport:

Bayern München – CSZKA Moszkva 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Alaba (4.), Mandzukic (41.), Robben (68.)

Viktorija Plzen – Manchester City 0-3 (0-0)
Gólszerzők: Dzeko (48.), Y. Touré (53.), Agüero (58.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik