Foci

Megérkezett Harkivba a magyar futsalválogatott

futsal (futsal, )
futsal (futsal, )

Vasárnap délután ért Ukrajnába, a keddi Eb-selejtező helyszínére a nemzeti csapat.

Sito Rivera, az augusztus végén kinevezett spanyol szövetségi kapitány együttese immár három hete készül együtt. A szűk egy hónap alatt a válogatott szerepelt a Visegrádi Négyek Tornáján, ahol két vereséggel és egy döntetlennel zártak, majd Móron edzőtáboroztak a fiúk.

A Lokomotiv Kharkov csarnokában még tegnap este edzettek a játékosok, a kedden 18 órakor kezdődő mérkőzést megelőző felkészülést pedig hétfőn fejezi be a magyar alakulat – egy edzés mellet az ellenfél videóelemzése szerepel a programban.

A válogatott a szeptember 17-i meccs után egy héttel, szeptember 24-én hazai pályán játssza majd a visszavágót, és a párharc győztese vehet majd részt a január 28-án kezdődő belgiumi Európa-bajnokságon.

Az Eb-részvétel a tét
Fotó: mlsz.hu

A keretben két újonc is szerepel: mind Andorka Kristóf, mind pedig Szabó Péter az U21-es válogatottból került a felnőttekhez, és mindketten joggal reménykednek a debütálásban – írja az mlsz.hu.

„Kiélezett, szoros meccsre számítok az ukránok ellen, az elvégzett munka alapján úgy érzem, minden esélyünk megvan arra, hogy jó eredményt érjünk el. Újoncként sem érzem idegennek a társaságot, a beilleszkedést segíti, hogy klubcsapatomból több játékos is a kerethez tartozik, és mindenben támogattak az elmúlt napokban” – nyilatkozott a Berettyóujfalut erősítő Szabó.

Andorka a csapategységet emelte ki beszédében: „Sokat számított ez a három hét abban, hogy egységes csapatként működjünk, és minél jobban összeszokjunk, több játékos is van, aki idáig nem játszott még a felnőtt csapatban. Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszakban rengeteget tanultunk, ez rám és a csapatra egyaránt igaz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik