Foci

Bojkottálják az újpesti szurkolók a derbit

foci-labdarugas(960x640)(2).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(960x640)(2).jpg (foci, labdarúgás)

Aki mégis kimenne a Ferencváros elleni rangadóra, az csak szervezett utazásban, különbusszal teheti ezt meg.

Csak különbuszokkal utazhatnak majd a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC szurkolói vasárnap az ősi rivális Ferencváros elleni mérkőzésre. A lila-fehér klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a 16.30-kor a Puskás Ferenc Stadionban kezdődő összecsapás előtt 13.30-kor találkoznak a vendégdrukkerek a Szusza Ferenc Stadionnál. Onnan különbuszok viszik majd őket, amelyekre kizárólag érvényes belépő birtokában, az első ajtón lehet majd felszállni.

A járművek több fordulót mennek a két stadion között. A klub felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a buszok állapotáért magánszemélyként mindenki jogi felelőséggel tartozik. Ha valamelyik járműben kár keletkezik, a rendőrök félreállítja a járatot, az elkövető ellen a helyszínen eljárást kezdenek, és a szurkolótársakat sem engedik tovább utazni az intézkedés végéig.


A Puskás Ferenc Stadionban lesz a meccs
Fotó: MTI

A Puskás Ferenc Stadion területére kizárólag a szervezett utazásban részt vevőket engedik majd be. Azok az újpesti szurkolók, akik külön érkeznek a bejárathoz, érvényes jegy birtokában sem léphetnek majd a mérkőzés helyszínére – hívják fel a figyelmet.

Persze kérdés, hogy hány lila-fehér szimpatizáns megy el a derbire. Az Ultras Liberi oldalán megjelentek szerint a hétvégén döntés született róla és immáron hivatalos, hogy az újpesti szurkolói csoportok a derbi idején is bojkottálják a mérkőzésre járást. A IV. kerületiek a szezon eleje óta tiltakoznak a szurkolói kártya és a szurkolói regisztráció ellen.

Sőt, az ultrák arra szólítanak fel minden Újpest-szurkolót, hogy maradjanak távol a meccstől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik