Foci

Szalai: különleges érzés lesz

Szalai Ádám (szalai ádám, schalke 04, )
Szalai Ádám (szalai ádám, schalke 04, )

A Schalke a magyar támadó régi csapatánál, a Mainznál vendégeskedik a labdarúgó Bundesliga 5. fordulójában.

Szombaton 15 óra 30 perces kezdettel egy érdekes mérkőzést rendeznek a Bundesligában: Szalai Ádám jelenlegi csapatával, a Schalke 04-gyel korábbi munkaadójához, a Mainzhoz látogat.

„Nagyon várom már a mérkőzést a volt csapatom ellen, különleges érzés lesz számomra Mainzban pályára lépni a hétvégén. Természetesen a három pontért megyünk!” – írta még pénteken a legnagyobb közösségi portálon Szalai.

A magyar válogatott támadó – aki a romániai vb-selejtezőn a pályán volt, az észtek ellen ugyanakkor nem játszott – 2010 januárjában érkezett Mainzba, akkor még egy fél szezonra kölcsönbe a Real Madridtól. Abban a fél szezonban ugyan egy bajnoki gól fűződött a nevéhez, a játéka mégis meggyőzte a klubvezetőket, így végleg megszerezték.


Szalai (a kép bal szélén) nagyon várja a meccset
Fotó: Facebook

Szalai Ádám 2010 januárja és 2013 nyara között összesen 83 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 24 találatot jegyzett. Ez a szám több is lehetne, azonban egy évet ki kellett hagynia, amikor 2011 januárjában súlyos térdsérülést szenvedett.

Honfitársunk a nyáron igazolt át a Schalkéhoz, amellyel kissé beragadt a rajtnál, az eddigi négy fordulóban egy-egy döntetlen mellett két vereség a gelsenkircheniek mérlege. Szalaira ugyanakkor nem lehet panasz, két gólt is szerzett már a bajnokságban.

A Bajnokok Ligája-selejtezőben is két gólnál jár, ráadásul a Görögországban, a PAOK otthonában jegyzett duplája nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Schalke ott lesz a BL-főtáblán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik