Foci

Svábok vették be Berlint

vfb stuttgart (vfb stuttgart, )
vfb stuttgart (vfb stuttgart, )

A Hertha BSC 18 hónap után kapott ki hazai pályán. A VfB Stuttgart 1-0-ra nyert a német labdarúgó-bajnokság pénteki meccsén.

„Ez annyira bosszantó. A srácok jó meccsen vannak túl, kidolgoztak egy csomó helyzetet és csak két lehetőséget hagytak az ellenfélnek” – mondta a Hertha BSC sportigazgatója, Michael Preetz a péntek esti bajnoki lefújását követően. Szavaiból pedig könnyen következtethetünk arra, hogy nem az övéi nyertek.

És valóban, a vendég Stuttgart közel 47 ezer néző előtt tudott nyerni Berlinben. A Hertha számos nagy helyzetet kidolgozott, de Sven Ulreich kapus remek napot fogott ki, számos hatalmas bravúrt bemutatott és kihúzta kapott gól nélkül. Aki látta a találkozót, azon sem lepődik meg, hogy őt választották a meccs legjobbjának.


Sven Ulreich bravúrt bravúrra halmozott
Fotó: AFP

A sváboknak valóban kevés helyzetük volt, ám ebből egyet gólra váltottak, Gentner fejelt a hálóba a második félidő elején. Ez az egy találat pedig döntőnek bizonyult, igaz az utolsó pillanatban a kolumbiai Ramos ragyogóan varázsolta oda a labdát Pekarik lábára, de a szlovák védő üresen állva, szemben a kapuval nem találta el rendesen a bogyót…

A Stuttgart 18 hónap után az első csapat, amely mind a három pontot elvitte a Hertha otthonául szolgáló Olimpiai Stadionból.

Eredmény – Bundesliga, 5. forduló

Hertha BSC – VfB Stuttgart 0-1 (0-0)
Gólszerző: Gentner (49.)

Videó – Ezzel a góllal nyert a Stuttgart:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik