Foci

Az Újpest otthon, a Fradi idegenben nyerne

Böde Dániel (böde dániel, )
Böde Dániel (böde dániel, )

Újpest-Haladás, Kecskemét-PMFC, Puskás Akadémia-DVTK, Honvéd-Mezőkövesd és Pápa-Ferencváros szerepel a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának szombati programjában.

Öt mérkőzést rendeznek szombaton a magyar labdarúgó-élvonalban és csak remélni tudjuk, hogy a mérkőzések színvonalasabbak lesznek, mint amilyen a pénteki MVM Paks – Kaposvári Rákóczi találkozó volt. A romániai vereség miatt már eleve amúgy is érzékenyebbek a magyar drukkerek.

A szombat egyébként egy kicsit már a 8. forduló előzménye is, az Újpest és a Ferencáros ugyanis a jövő héten találkozik egymással a bajnokságban. Természetesen mind a két együttes győztesen szeretne nekivágni az ütközetre való felkészülésnek.

A 7. forduló szombatja a Megyeri úton kezdődik, ahol az Újpest a Szombathelyi Haladást fogadja majd. A vasiak az elmúlt tíz évben ugyan egyszer sem szereztek egy gólnál többet a Szusza Ferenc Stadionban, de az előz szezonban például az az egy találat is elegendő volt a győzelemhez.

„A Diósgyőr elleni mérkőzésünk nem sikerült jól, ezért mindenféleképpen javítani szeretnénk a Haladás ellen. A válogatott szünetben volt két Ligakupa-mérkőzésünk, biztató, hogy mindkét meccsen láttunk jó egyéni teljesítményeket, ám az a negatívumok közé tartozik, hogy Juanan a Kecskemét ellen megsérült, így az ő szombati játéka kérdéses” – mondta Kozma István az ujpestfc.hu-nak hozzátéve, hogy Szankovics játéka is kérdéses.

„Azt mondom, ha nem hiányoznának a belső bekkek, egyszerűen nem lenne gyenge pontja az Újpestnek. Két jó csapat játszik egymással, mindkettő a győzelemre tör majd, háromesélyes a meccs. Az Újpest hosszú évekig mumusa volt a Halinak, tavaly viszont mindkétszer mi nyertünk. Remélem, folytatódik a jó szériánk” – idézi a haladas.hu Artner Tamást, akinek nagy valószínűséggel nélkülöznie kell majd a csonthártyagyuladdással bajlódó Ugrai Rolandot.


Böde Dániel a héten hosszabbított
Fotó: MTI

Este az Újpest nagy riválisa, a Ferencváros is pályára lép. A zöld-fehérek Pápára látogatnak és a Lombard ellen hangolnak ősi riválisuk ellen.

„Nyugodtan mondhatom, hogy jelenleg talán a Ferencváros az ország legerősebb csapata. De ez nem probléma, hiszen minél jobb egy csapat, annál jobb ellene játszani. Minden adott, hogy jó mérkőzést játszunk. Sok néző előtt szombaton este nyolc órakor a tévékamerák előtt, főműsoridőben pályára lépni. Én úgy gondolom, mi felelőséggel tartozunk azért, hogy itt egy jó derbit játszunk, nem pedig egy alárendelt szerepet. Nagyon bízom a játékosaimban, mert ők több találkozón is bebizonyították már; alkalmasak arra, hogy jó eredményeket érjünk el” – mondta a meccsről Tóth Bálint a lombardfcpapa.hu-nak.

A Fradinál két nagy bejelentést is tettek a héten és a szurkolók mind a kettőnek örülhettek: előbb Buzsáky Ákost igazolta le a klub, majd pénteken Böde Dániel hosszabbított egy évvel, így a szerződése 2016-ig szól az FTC-nél. Három bajnoki pont tenné fel a koronát az elmúlt napokra a zöld-fehéreknél.

Az újonc Puskás Akadémia a DVTK-t fogadja Székesfehérváron. Mind a két csapatra ráférne a sikerélmény, mivel egyik fél sem mondhatja el magáról, hogy a várakozásoknak megfelelően teljesítene.

„Az ellenfél több olyan labdarúgót is igazolt az elmúlt időszakban, akiket több csapat is szívesen látott volna soraiban, ezért egy komoly ellenfélre számítok. Nekünk mindig a győzelem a célunk, most is, persze Székesfehérvárott ott lesz az ellenfél is a pályán. Úgy gondolom, szombaton a két csapat közt az dönt, hogy melyik koncentrál jobban” – így a dvtk.eu-nak Szivics Tomiszláv, aki szerint az a legfontosabb, hogy játékosai jobban higgyenek magukban.

A játéknapot még a Kecskemét és a Pécs ütközete, valamint a Budapest Honvéd és az újonc Mezőkövesd Zsóry találkozója színesíti. Nem fogunk unatkozni, az biztos.

Az OTP Bank Liga szombati programja

Újpest FC-Szombathelyi Haladás 14.00, v.: Erdős
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – PMFC-Matias 16.00, v.: Becséri
Puskás Akadémia-Diósgyőri VTK 16.00, v.: Solymosi
Budapest Honvéd-Mezőkövesd-Zsóry FC 18.00, v.: Bognár
Lombard Pápa Termál FC-Ferencváros 20.00, v.: Kassai

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik