Foci

Szabics nem játszhat többet a Sturm Grazban

szabics imre (szabics imre, )
szabics imre (szabics imre, )

Gerhard Goldbrich, az osztrák csapat ügyvezetője meglepő nyilatkozatot tett. A magyar válogatott támadóra nincs szükség Grazban.

A 32 éves csatár a Fradiban mutatkozott be a profik között, majd 1999-ben leigazolta őt a Sturm. Négy szezon, 89 mérkőzés és 23 gól után távozott, Németországba tette át a székhelyét.

Megfordult a Stuttgart, a Köln, a Mainz és az Augsburg együttesénél is, majd 2010-ben visszatér Grazba. Azóta 38 alkalommal lépett pályára és 11-szer talált be az ellenfelek hálójába, most mégis elküldi őt a klubvezetés.

Szabicsnak mennie kell
Fotó: AFP

Gerhard Goldbrich a sport10.at-nek nyilatkozva elmondta, komoly változások lesznek a csapatnál, hiszen hét meccs után mindössze hat ponttal a 8. helyen áll a Sturm a tízcsapatos osztrák élvonalban.

A szezonnyitón egyébként Szabics gólt szerzett, majd öt mérkőzésen alig kapott 190 percet, így fokozatosan kikerült a képből. Az ügyvezető szerint ennek az az oka, hogy a csatár egyébként is vissza akar vonulni 2014 nyarán.

“Eldöntöttük, hogy nem számolunk Szabics Imrével, így nem is játszhat többet a Sturm Grazban. Helyette a fiataloknak adunk több lehetőséget” – mondta.

Ezek szerint új csapatot kell keresnie a magyar támadónak, akit vélhetően már télen elengednek az osztrákok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik