Foci

Katar nem adja magát könnyen

foci-labdarugas(960x640)(2).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(960x640)(2).jpg (foci, labdarúgás)

Hasszan al-Thawadi, a katari pályázat vezetője visszautasítja azokat a feltételezéseket, melyek szerint a 2022-es labdarúgó világbajnokságot egy másik országban kellene lebonyolítani.

Az elmúlt hetekben, hónapokban sokan megkérdőjelezték – azon túl, hogy egyáltalán tiszta volt-e a szavazás – hogy Katar képes lesz-e megrendezni a 2022-es labdarúgó vb-t, főként azt, hogy nem lenne-e érdemesebb a téli hónapokra tenni a viadalt az embertelen hőség elkerülése érdekében.

Talán hiba volt Katarnak adni a rendezés jogát” – nyilatkozta Sepp Blatter, a FIFA elnöke a közelmúltban, Greg Dyke, az Angol Labdarúgó Szövetség elnöke szerint pedig egyenesen azt kellene megfontolni, hogy egy másik országba tegyék át a vb-t.

al-Thawadi szerint minden rendben lesz
Fotó: AFP

Ezekkel azonban Hasszan al-Thawadi, a katari vb pályázatának első embere nem ért egyet.  “Nincs ok arra, miért ne lehetne nálunk a világbajnokság. Nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy megfeleljünk a követelményeknek. Katar, és a Közel-Kelet egyaránt tökéletes helyszínnek.” – nyilatkozta az arab sportvezető, majd hozzátette: “Minden egyes ígéretüknek és kötelezettségünknek eleget teszünk.

Mint ismert, megoszlanak a vélemények a katari vb lebonyolításával kapcsolatban, de többek szerint jobb lenne decemberben megrendezni. A 2022-es labdarúgó vb-ről a FIFA zürich-i megbeszélésén döntenek október elején.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik