Foci

Harcos paksi győzelem a Rákóczi ellen

labdarúgás (labdarúgás, )
labdarúgás (labdarúgás, )

Az MVM Paks hazai pályán 2-0-ra nyert a Kaposvári Rákóczi ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában.

A sereghajtó Kaposvár a bajnokságot jól kezdő, ám a fehérvári veresége óta kissé megtorpanó Pakshoz látogatott – a tolnaiak friss igazolása, Horváth Gábor még a lelátón tökmagozott. A hazai védelem a 6. percben összehozott ugyan egy közvetett szabadrúgást ellenfelének a 16-oson belül, a lövést végül sikerült blokkolni. Innentől kezdve nem sok minden történt, a mezőnyben birkóztak a csapatok.

Már azt hihettük, nem esik gól a szünetig, ám a 41. percben Windecker váratlanul fejjel vezetést szerzett (1-0). A félidő előtt még volt egy kakaskodás is a pályán, Simon Attila és Pavlovic szólalkozott össze egy-egy sárgáért cserébe.

A második félidő jobban indult, az 51. percben már volt egy nagy helyzet: Markus bólintott kapura, de a gólvonalról sikerült menteni. A kipattanó utáni lövést is fogta Molnár, akinek odalépett a veterán Waltner. Kisebb lökdösődés alakult ki, melynek végén Éger és Waltner kapott sárgát, a támadónak ez volt a második, így kiállt.

Így is a Rákóczi előtt adódott gólszerzési lehetőség, Balázs tekerése azonban a kapufáról a mezőnybe pattant. A színvonal ekkor ismét visszaesett, majd a hajrához érve eldőlt a három pont sorsa, a büntetőterületen belül Simon Attila húzott egy szép cselt, majd a kapuba lőtt (2-0).

Több találat már nem született az összességében alacsony színvonalú találkozón – Ranilovicnak volt még pár bravúrja az utolsó percekben -, a Paks bezsebelte a három pontot. A Kaposvárnak ez volt a hatodik veresége hét forduló alatt, emellett egy döntetlenje van Prukner László fiainak.

Eredmény – OTP bank Liga, 7. forduló

Paks, 500 néző, v: Farkas

MVM Paks – Kaposvári Rákóczi 2-0 (0-0)

Paks: Molnár P. – Fiola (Kiss T., 57.), Éger, Kovács G., Báló – Bartha, Bori, Kecskés, Windecker (Heffler, 79.), Hullám (Tököli, 68.) – Simon A.

Kaposvár: Ranilovic – Okuka (Thian, 84.), Kovács O., Zámbó, Lucas – Pavlovic (Babic, 66.), Bőle, Markus (Jammeh, 77.), Dankwah, Balázs B. – Waltner

Gólszerző: Windecker (41.), Simon A. (78.)

Sárga lap: Fiola (16.), Simon A. (44.), Éger (52.), illetve Balázs B. (17.), Dankwah (38.), Waltner (39., 52.), Babic (72.)

Piros lap: Waltner (52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik