Foci

A Kaposvár végre a bajnokságban is nyerne

kaposvari-rakoczi(1)(960x640).jpg (kaposvári rákóczi, )
kaposvari-rakoczi(1)(960x640).jpg (kaposvári rákóczi, )

A válogatott meccsek miatti szünet véget ért, a hétvégén ismét fordulót rendeznek az OTP Bank Ligában. A nyitómeccs a Paks-Kaposvár találkozó.

A Rákóczi pocsékul rajtolt, hiszen Prukner László tanítványai hat mérkőzés után mindössze egy szerzett ponttal a tabella utolsó helyén szerénykednek, ám a Ligakupában a Zalaegerszeg és a Siófok legyőzésével vezetik csoportjukat.

Pénteki ellenfelük, a Paks viszont épp ellentétes utat jár be: a bajnokságban az ötödik helyen tanyáznak Horváth Ferencék és mindössze három pont a hátrányuk a második Debrecen mögött.

A paksiak trénere tovább folytatná jó sorozatát és szeretné, ha csapata minél jobban megközelítené az éllovasokat.

A Paks a meccs esélyese
Fotó: kecskemetite.hu

“Nekünk kell majd támadnunk, de ezt úgy kell tennünk, hogy a biztonságunk hátul megmaradjon. Ebből következően egy nehéz, nyögvenyelős mérkőzésre számítok, ahol remélem, mindenki odateszi magát, és így a mi oldalunkra billen el a mérleg nyelve. A Kaposvárnak biztosan jól jött a hosszú szünet. Sorra jöttek a vereségek, belekerültek egy olyan spirálba, amiből nehéz kijönni. Gondolom, Prukner László az elmúlt két hét alatt rendezte a sorokat. Mi rendesen edzettünk, mindenki megcsinálta azokat a feladatokat, amiket rábíztunk. Kíváncsian várom én is a találkozót” – mondta Horváth Ferenc.

Kaposváron a statisztikákban bíznak, ugyanis a Rákóczi négy éve nem veszített meccset Pakson, a tavalyi szezonban pedig oda-vissza verték őket úgy, hogy mindkétszer Balázs Benjámin lőtte a győztes találatot.

“Én szeretek a Paks ellen játszani, jól szokott menni ellenük a játék. Bízom benne, hogy most már sikerül megszerezni az első győzelmet. Nagyon fontos lesz, hogy jól védekezzünk, és ebből majd jól menjünk át támadásba. Ha sikerül az első félidőben gólt szereznünk, akkor a győzelem is összejöhet” – nyilatkozta a középpályás.

MVM Paks – Kaposvári Rákóczi, 19:00

Paks, Paksi Stadion, vezeti: Farkas Ádám.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik