Foci

Sousa lesz a magyar kapitány?

Paulo Sousa (paulo sousa, )
Paulo Sousa (paulo sousa, )

Érdekes pletyka kering az izraeli sajtóban: egy lap szerint akár Paulo Sousa is irányíthatja a magyar labdarúgó-válogatottat.

Nem szép dolog egy 5-1-re megnyert mérkőzés után edzőkérdésről írni, hovatovább a Romániában elszenvedett 3-0-s vereséget követően elég sokan akarták Magyarországon, hogy Egervári Sándor mondjon le. Ugyanakkor a keddi nap a magyar szakembernek kedvezett, a törökök legyőzték a románokat, mi meg ugye az észteket, azaz jelenleg a pótselejtezőt érő második helyen tanyázunk – igaz keleti szomszédunknak kedvezőbb a sorsolása.

Nehéz kérdés, hogy menjen, vagy maradjon, mi egy külön cikkben próbáltuk meg kitalálni a helyes döntést.


Paulo Sousa Budapesten járt
Fotó: AFP

Kedden este a Videoton korábbi sikeredzője (Európa Liga-főtáblára vezette a fehérváriakat – a szerk.), Paulo Sousa is tiszteletét tette a Puskás Ferenc Stadionban. Izraelben – ahol most jelenleg a Maccabi Tel-Aviv trénereként dolgozik – már el is indultak a találgatások arról, hogy ő lesz a magyar szövetségi kapitány. A Walla c. lap egy névtelen bennfentest idéz, aki szerint nagyon úgy fest, hogy ő lesz a befutó, csak az a kérdés, hogy mikor.

A cikkben egyébként az időpontra is tettek egy utalást: amennyiben a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) valóban megkeresné Sousát az állással kapcsolatban, úgy a portugál szakember az idény végén állna fel a Maccabi kispadjáról, azaz 2014 nyarán következhetne be a kinevezése.

Persze még várjuk ki a selejtezősorozat végét, mert amennyiben az égiek is úgy akarják és kijutunk a brazíliai világbajnokságra, akkor minden bizonnyal bebetonozódik Egervári Sándor helye a kispadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik