Foci

Párhuzamok a brazil és a magyar válogatott között

brazil válogatott (brazil válogatott, )
brazil válogatott (brazil válogatott, )

A jövő évi világbajnokság házigazdája, a brazil labdarúgó-válogatott 3-1-re nyert barátságos mérkőzésen a portugál csapat ellen Bostonban. 0-1-ről fordítottak, egy kapitális egyéni hiba után.

Brazília gyakorta nem otthon játssza a hazai meccseit, így magyar idő szerint szerda hajnalban is Bostonban léptek pályára Neymarék, ugyanakkor a portugál válogatottban nem volt ott C. Ronaldo.

Némi meglepetésre a 18. percben Portugália szerzett vezetést. Történt, hogy a brazil Thiago Silva blokkolta Joao Moutinho irdatlan erejű lövését, de a labda felpörgött Maicon irányába. A brazil védőt – aki legjobb éveit az Inter mezében játszotta végig, velük nyert BL-t és 66-szor szerepelt eddig a brazil válogatottban – tán nem kellene részletesen bemutatni, mégis megtesszük csak azért, mert “guzmicsolt” egyet.

Nem a bukaresti őrületben, csak egy szimpla barátságos meccsen, de egy pillanatra nem figyelt, hazafejelte röviden a labdát, amire Meireles lecsapott és a tehetlen Julio Cesar mellett a kapuba gurította azt. Amiért ilyen hosszasan elidőztünk ennél a találatnál annak két oka van.

1. Látható, Guzmicsnál sokkal nevesebb, több tapasztalattal rendelkező játékosok is vétenek kapitális hibát.
2. Ettől még nem kell összedőljön egyetlen csapat sem.

A brazil sem dőlt össze, tette a dolgát tovább. Előbb T. Silva fejelt a kapuba, majd Neymar másolta le Böde észtek elleni szólóját, gólját és lőtt a kapuba. Az i-re a pontot Jo tette fel a második félidő végén.

Brazília-Portugália barátságos mérkőzés:

Brazília-Portugália 3-1 (2-1)

Brazília:Julio Cesar, Maicon, Thiago Silva, Luiz, Maxwell, Paulinho (Henrique 83.), Gustavo, Ramires (Oscar 61), Bernard (Hernanes 68.), Jo (Pato 76.), Neymar (Lucas Moura 89). Pályára nem lépő cserék : Jefferson, Marcos Rocha, Fernando, Dante.
Gól: Thiago Silva 24., Neymar 34., Jo 89. perc

Portugália: Rui Patricio, Joao Pereira (Postiga 70.), Pepe (Luis Neto 46.), Bruno Alves, Fabio Coentrao (Antunes 54.), Veloso, Vieirinha (Lica 84), Meireles, Joao Moutinho (Ruben Amorim 59.), Nani, Nelson Oliveira. Pályára nem lépő cserék : Eduardo, Andre Martins, Ricardo Costa, Adrien Silva, Josue, Lopes.
Gól: Meireles 18. prec

Játékvezető: Juan Guzman (USA).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik