Foci

Nincs kompenzáció a ligáknak, ha nem nyáron lesz a vb

Jerome Valcke (jerome valcke)
Jerome Valcke (jerome valcke)

Jerome Valcke, a FIFA főtitkára kizárta annak lehetőségét, hogy a szervezet "bánatpénzt fizessen" a bajnokságoknak, ha szezonidőben rendeznék meg a 2022-es katari labdarúgó világbajnokságot.

Mint ismeretes, a 2022-es, Katarban megrendezésre kerülő világbajnokság megrendezési időpontjáról elég sok vita alakult ki az elmúlt hónapokban. Az vb-ket ugyanis tradicionálisan június-júliusban rendezik, az ázsiai országban viszont ebben az időpontban roppant meleg az időjárás (a napi átlag 41 fok körül mozog), ezért felmerült annak lehetősége, hogy esetleg télen rendezzék meg. Ez viszont azért macerás, mert akkor gyakorlatilag minden bajnokság “üzemel”.

Jerome Valcke FIFA-főtitkár ezzel kapcsolatban elmondta, ha esetleg a bajnokságok ideje alatt rendeznék meg a vb-t, nem fizetnek kompenzációt a ligáknak az esetleges kimaradásokért. Ugyanakkor hozzátette, ő jobban örülne egy téli vb-nek. “Biztos vagyok benne, hogy meg fogunk állapodni, és megoldást tudunk találni akkor is, ha télen lesz a katari világbajnokság.”

A témában eléggé megoszlanak a vélemények, de az európai vezetők többsége hajlik az első téli vb-re. A katari világbajnokság megrendezési időpontját a FIFA Zürich-i közgyűlésén, október 3-4-én döntik el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik