Foci

Dzsudzsák Balázs kiakadt

Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott szélsője szemmel láthatóan nem tudott az észtek ellen kedd este 5-1-re megnyert világbajnoki selejtező után örülni.

Érdekes fiú ez a Dzsudzsák Balázs. Sztár. Vagy annak gondolja magát. Ezért hétköznapi emberek számára mindenképpen furcsa megnyilvánulásai vannak. Az észtek ellen kedd este megnyert (5-1) világbajnoki selejtezőt követően a szövetségi kapitány higgadt értékelése után őt szólaltatta meg a Magyar Televízió munkatársa.

Érdekes, Balázs láthatóan nem örült, inkább feldúlt volt, és még mindig a bukaresti vereséggel, de még inkább az azt követő három nappal foglalkozott nyilatkozatában. Tette ezt úgy, hogy arra sem méltatta a riportert, hogy a kérdések és a válaszok között egyetlen pillanatra is szemébe nézzen…. Csoda, ha a trollfocin rögtön megtalálták

“A mérkőzés előtti három napban rendőri kísérettel kellett aludnunk, biztonsági őrök követtek még az étterembe is, ez fájó pont a csapatnak”– kezdte kissé feldúltan a Puskás Ferenc Stadionban játszott meccs utáni nyilatkozatát a Dinamo Moszkva légiósa, aki végre nem akarta a játékot szervezni, hanem azt csinálta amit tud, megtolta a szélen és beadta.

Hozzátette, a múlt pénteki, románoktól elszenvedett 3-0-s vereség után ő maga és a válogatott többi tagja is elismerte, hogy rosszul teljesített. “Ennek ellenére azt gondolom, nem biztos, hogy mindent a mi számlánkra kell írni, és az ország gondját a nyakunkba kell varrni, az elmúlt három napban mégis mindent megkaptunk, hol egyénenként, hol csapatként.”

Dzsudzsák kijelentette, nem akar áldozatként feltűnni, és nem akar “nekimenni” a közönségnek, csupán elmesélte, hogy mi történt velük a két meccs közötti három napban. “Némán hallgattuk, hogy napokig mindenhol mi voltunk a téma és szégyent hoztunk az országra.” Tisztelettel kérdezzük a bukaresti eredménytől függetlenül: egy román-magyart világbajnoki selejtezőt követően kivel kellett volna foglalkozzon a sajtó és a közvélemény?

“Úgy gondolom, hogy a mostani 5-1 után mi is elmondhatjuk, hogyan éltük meg ezt a bizonyos három napot” – folytatta a futballista, amire a közvélemény csak annyit mond, persze, ez így természetes. Normális esetben rossz teljesítmény, vereség után minden sportolónak álmatlan éjszakái vannak, majd feldolgozza a zakót és a következő meccsre koncentrál, ahogy sportemberekhez méltóan tette a magyar válogatott is.

Mindebből is látszik, Dzsudzsák Balázs sztár. De ha annak is gondolja magát, akkor azt is tudnia kell, a sztárság már csak olyan a mai média által vezérelt világban, hogy a hangyányi hibát is elefánttá nagyítja, kapitális esetén pedig ízekre szed. Pont, mint az ilyen visszatetsző megnyilvánulások esetében.

Tanácsként tán annyit tudunk mondani: szerényebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik