Foci

Portugália Ronaldo nélkül törné meg a brazil átkot

Neymar (neymar, )
Neymar (neymar, )

A luzitán labdarúgó-válogatott szerdán Brazíliával játszik barátságos mérkőzést. Presztízscsata lesz a javából.

Ínyenceknek való mérkőzést rendeznek magyar idő szerint szerda hajnalban az észak-amerikai Foxborough városában, ugyanis a 2014-es világbajnokság házigazdája, Brazília a rivális Portugáliával csap össze. Az egyik legnagyobb név, Cristiano Ronaldo ugyanakkor nem lesz ott a pályán, mivel napjaink egyik legjobb labdarúgója összeszedett egy kisebb sérülést az észak-írek elleni vb-selejtezőn – melyen egyébként mesterhármassal zárt.


Neymar ismét címeres mezben varázsolhat
Fotó: AFP

A selecaóban sem mindenki egészséges: Dani Alves a térdét, Hulk pedig a combját fájlalja, nagyon úgy fest, hogy kihagyják ők is a találkozót. Mindez azt jelenti, hogy a Roma védője, Maicon lehet majd David Luiz és Thiago Silva partnere a védelemben, elöl pedig Neymar lesz az elsőszámú gólfelelős.

A brazilok szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari számára minden bizonnyal érzelemdús lesz a találkozó, a szakember ugyanis korábban öt évet töltött el a luzitán együttes kispadján – több-kevesebb sikerrel.

A Konföderációs Kupa-győztes Brazília egyébként ebben az évben mindössze egyszer kapott ki, Svájc nagy meglepetésre nyert 1-0-ra. A portugálok is jó formában vannak, ugyanakkor Brazília ellen már nem olyan fényes a mérleg, az eddigi 19 meccsükből csak négyet tudtak megnyerni, a legutóbbit 2007-ben, akkor Simao és Ricardo Carvalho volt eredményes egy barátságos meccsen.

A mérkőzést szerda este, 22 óra 30 perctől lehet megnézni a STORY4-en.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik