Foci

A Honvéd kizárja ultráit a Kispest-szektorból

budapest honvéd (budapest honvéd, )
budapest honvéd (budapest honvéd, )

A hangzatos nevű George F. Hemingway, aki Szabó Györgyként látta meg a napvilágot és Magyarországon leginkább arról híres, hogy BLASZ meccsekeken játékvezető és emellett a Bp. Honvéd tulajdonosa, most bekeményített. Mondjuk eddig sem volt felhőtlen a kapcsolata csapata ultráival, így nyilván eztán sem érdekli mennyien nézik csapata meccseit.

Így szól a Honvéd közleménye: “Az UEFA igen szigorú büntetést szabott ki a Bp. Honvédra a Vojvodina elleni, két Európa-liga mérkőzéssel kapcsolatos szurkolói skandálások miatt. Az európai szövetség ítélete szerint a Bp. Honvéd soron következő két nemzetközi kupameccsét zártkapuk mellett kell lejátszania. Ezen kívül 50 ezer eurós büntetés is kapott a klub.

A Bp. Honvéd a fentiek figyelembe vételével az alábbi intézkedéseket vezeti be a következő, bajnoki meccstől (2013. szeptember 14., szombat 18 óra, Bp. Honvéd – Mezőkövesd) kezdve:

1. A klub további intézkedésig bezárja a Bozsik Stadion állóhelyi szektorát (Kispest szektor).

2. A stadion többi szektorában szigorúbb biztonsági ellenőrzést vezetünk be. Minden olyan megnyilvánulás, amely az emberi normákkal nem egyeztethető össze azonnali, határozott intézkedést von maga után.

Azok a szurkolók, akik a Kispest szektorba váltottak bérletet, a Családi G szektorba válthatják át a belépőjüket változatlan áron. Az állóhelyi bérleteket a Bp. Honvéd – Mezőkövesd mérkőzés előtt két órával, azaz 16 órától lehet átváltani a Bozsik Stadion erre kijelölt pénztárában.”

George F. Hemingway döntése egyfelől példás, hiszen valahogy gátat kellene már szabni a lelátóról hallható primitívségnek. Másfelől viszont elgondolkodtató, hiszen a családi szektorból a megmaradt tucatnyi ultra éppen úgy skandálhatja a gyalázó rigmusokat, mint az állóhelyről. Ha kimennek eztán a hazai meccsekre…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik