Foci

Zidane: Ribéry vagy Ronaldo érdemelné az Aranylabdát

ZInedine Zidane (zinedine zidane)
ZInedine Zidane (zinedine zidane)

A korábbi legendás francia labdarúgó szerint honfitársa és a portugál jobb teljesítményt nyújtottak idén, mint a négyszeres aranylabdás Lionel Messi.

Honfitársát, Franck Ribéryt vagy Cristiano Ronaldót látná legszívesebben az idei év aranylabdásaként Zinedine Zidane. “Remélem, kettejük közül kerül ki a győztes. Nagyon megérdemelnék, legszívesebben mindkettejüknek odaadnám” – nyilatkozta a jelenleg a Real Madrid alkalmazásában álló francia.

Úgy tűnik, a kétezres évek első egyik legjobb játékosa is, aki 1998-ban maga is elnyerte az Aranylabdát, szeretne némi “vérfrissítést” a trófea nyerteseinek listáján látni, hiszen az elmúlt négy évben mindannyiszor a Barcelona argentin támadója, Lionel Messi kapta a legrangosabb egyéni elismerést.

Fotó: AFP

Zidane további, Real Madriddal kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban is véleményt formált: többek között felelőtlenségnek nevezte az új igazolásért, Gareth Bale-ért kiadott pénz mennyiségét. Szerinte egyetlen játékos sem ér annyit, hogy euró tízmilliókat adjanak értük.

Amikor annak idején 75 millió eurót fizetett értem a Real Madrid, már akkor azt mondtam, hogy nem érte meg. Hogy Bale-ért érdemes volt-e ennyit kiadni, egy év múlva tisztábban fogjuk látni.

Zidane védelmébe vette továbbá másik honfitársát, Karim Benzemát. A Real csatára ugyanis már több mint 20 órája, 1200 perce, vagyis 10 mérkőzés óta nem talált a kapuba a francia válogatott mezében.

Karim egy tehetséges játékos. Remélem, hogy hamarosan visszanyeri a formáját, mert sokat tud nyújtani a Real Madridnak, és a válogatottnak egyaránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik