Foci

Nyakunkon a törökök

focilabda(1)(960x640)(1).jpg (labda, foci, gól, )
focilabda(1)(960x640)(1).jpg (labda, foci, gól, )

Már csak egy pont a különbség a labdarúgó világbajnoki selejtezőcsoportban a harmadik helyen álló magyar csapat és a török között.

A török labdarúgó-válogatott 5-0-ra legyőzte pénteken Andorrát a 2014-es, brazíliai világbajnokság európai selejtezősorozatának magyar érdekeltségű csoportjában.

A hazaiak sikerükkel egy pontra megközelítették a romániai vereségükkel harmadik helyre visszacsúszó magyarokat.

Pontot vesztettek a hollandok

Nagy meglepetésre az eddig hibátlan holland labdarúgó-válogatott a 94. percben szerzett góllal csak 2-2-es döntetlent harcolt ki Észtországban. A legutóbb vb-ezüstérmes hollandok mostani pontvesztésük ellenére a következő, jövő hét keddi körben bebiztosíthatják részvételüket, ha győznek Andorrában, és Románia hazai pályán nem nyer Törökország ellen.

A jelenleg ötödik észtek a döntetlennel négy pontra megközelítették a romániai vereségükkel harmadik helyre visszacsúszó magyarokat. A két csapat egymással találkozik kedden a Puskás Ferenc Stadionban.

Az olasz és a német labdarúgó-válogatott egyaránt hazai pályán győzött pénteken a 2014-es, brazíliai világbajnokság európai selejtezősorozatában, így mindkét gárda rendkívül közel került részvételének bebiztosításához.

Olaszország, Németország és Belgium a vb küszöbén

A Squadra Azzura a mögötte második Bulgáriát múlta felül 1-0-ra, s ezzel három körrel a vége előtt hét pontra növelte előnyét, míg a Nationalelf szintén közvetlen üldözőjét, Ausztriát győzte le 3-0-ra. Utóbbi meccsen a 35 éves, a címeres mezt 129-edszer viselő Miroslav Klose szerezte az első gólt, aki 68. alkalommal volt eredményes a német nemzeti együttesben, így a válogatott örökgóllövőlistáján utolérte az éllovas Gerd Müllert. A sikernek köszönhetően a németek öt ponttal vezetik a csoportot az osztrákok kudarcát írországi diadallal kihasználó svédek előtt.

Szintén közel került a vb-részvételhez Belgium, ugyanis a Skóciában aratott kétgólos sikerrel, illetve a horvátok Szerbiában elért 1-1-es döntetlenjével öt pontra nőtt az előnye.

A világbajnoki címvédő spanyolok is begyűjtötték a három pontot Finnországban, így már három ponttal előzik meg a második franciákat a csoportban. Győzelmével szintén megtartotta első helyét Portugália, amely Cristiano Ronaldo mesterhármasával fordított Észak-Írországban. Anglia pedig az élre ugrott a vendég macedónok 4-0-s legyőzésével, mivel Montenegró csak 1-1-es döntetlent ért el Lengyelországban.

Nem bírtak a grúzokkal a franciák

A francia labdarúgó-válogatott meglepetésre gól nélküli döntetlent játszott pénteken a házigazda grúzokkal a 2014-es, brazíliai világbajnokság európai selejtezősorozatában, így biztosan a címvédő spanyolok mögött marad a csoportjában.

A László Csaba szövetségi kapitány által irányított litvánok 2-1-re kikaptak Lettországban. Az ukránok gólzáport zúdítottak a san marinóiakra, 9-0-ra nyertek.

Otthon égtek a csehek

A cseh labdarúgó-válogatott pénteken nagy meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett a vendég örményektől a 2014-es, brazíliai világbajnokság európai selejtezősorozatában, így a harmadik helyen maradt a csoportjában, egyúttal értékes pontokat veszített a második, pótselejtezőt érő helyért Bulgáriával folytatott küzdelemben.

A macedón és a norvég labdarúgó-válogatott egyaránt hazai pályán győzött pénteken a 2014-es, brazíliai világbajnokság európai selejtezősorozatában, előbbi Wales, utóbbi Ciprus nemzeti együttesét múlta felül 2-0-ára.

Sima orosz siker

Az orosz labdarúgó-válogatott simán, 4-1-re legyőzte pénteken a vendég Luxemburgot a 2014-es, brazíliai világbajnokság európai selejtezősorozatában, így ismét csoportja élére állt.

Európai vb-selejtezők:

A csoport:
Macedónia-Wales 2-1 (1-1)
Szerbia-Horvátország, Belgrád 1-1 (0-0)
Skócia-Belgium 0-2 (0-1)

B csoport:
Csehország-Örményország 1-2 (0-1)
Málta-Dánia 1-2 (1-1)
Olaszország-Bulgária 1-0 (0-0)

C csoport:
Kazahsztán – Feröer-szigetek 2-1 (0-1)
Németország-Ausztria, München 3-0 (1-0)
Írország-Svédország 1-2 (1-1)

D csoport:
Románia-Magyarország, Bukarest 3-0 (2-0)
Törökország-Andorra, Kayseri 5-0 (2-0)
Észtország-Hollandia 2-2 (1-1)

E csoport:
Norvégia-Ciprus 2-0 (1-0)
Svájc-Izland 4-4 (3-1)
Szlovénia-Albánia 1-0 (1-0)

F csoport:
Oroszország-Luxemburg 4-1 (2-0)
Észak-Írország – Portugália 2-4 (1-1)

G csoport:
Lettország-Litvánia 2-1 (2-1)
Bosznia-Hercegovina – Szlovákia 0-1 (0-0)
Liechtenstein – Görögország 0-1 (0-0)

H csoport:
Ukrajna-San Marino 9-0 (4-0)
Anglia-Moldova 4-0 (3-0)
Lengyelország-Montenegró 1-1 (1-1)

I csoport:
Grúzia-Franciaország 0-0
Finnország-Spanyolország 0-2 (0-1)

Döntetlen az ázsiai pótselejtező első felvonásán

Üzbegisztán labdarúgó-válogatottja 1-1-es döntetlent ért el Jordániában a 2014-es, brazíliai világbajnokság ázsiai pótselejtezőjének pénteki, első felvonásán.

A visszavágót jövő kedden rendezik, a párharc győztese pedig a dél-amerikai selejtezősorozat ötödik helyezettjével küzdhet meg a vb-részvételért. A kontinentális selejtezőből egyenes ágon Ausztrália, Irán, Japán és a Koreai Köztársaság jutott ki a vb-re.

Vb-selejtezők, ázsiai pótselejtező, első mérkőzés:

Jordánia-Üzbegisztán 1-1 (1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik