Foci

Magyar szélsőségesek terveznek balhét Romániában

Az Athena Intézet információi szerint a péntek esti Románia-Magyarország labdarúgó-világbajnoki csoportmérkőzés előtt, alatt vagy után balhéra készül a Betyársereg.

A Tyirityán Zsolt vezette Betyársereg csoport áll az utóbbi hetekben többek közt az FTC-MTK (2-0) bajnoki mérkőzésen a Csatáry-molinóval botrányt okozó szurkolói csoportok mögött. Az extrémista csoport most a bukaresti mérkőzésen tervez provokációt – állítja az Athena Intézet honlapja.



Egyes, magukat szurkolóknak nevező csoportok politikai megnyilánulásokra használják a labdarúgó mérkőzéseket
Forrás: MTV

Az intézet két éve térképezi fel és követi nyomon a magyarországi szélsőséges csoportokat, azok tevékenységeit, akcióit. Most úgy tudják, a Betyársereg a pénteken esedékes Románia-Magyarország válogatott világbajnoki selejtezőn készül újabb, immár nemzetközi balhéra.

A szélsőséges csoport a youtube videófeltöltőn elérhető, de már letiltott propagandavideóban háromezer magyar és lengyel ultra Bukarestbe utazásáról ír, akik – az I. világháború során történtekhez hasonlóan – “beveszik” a román fővárost, egyben bosszút állnak a romániai magyarokat ért korábbi sérelmekért. Az extrémista csoport ismét felhasználja korábban készült felvételeit, melyeken tagjai fekete símaszkban, kézifegyverrel pózolnak – erről amúgy a dotoho.blog.hu is beszámolt csütörtökön.

A Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen történtek miatt zárt kapus magyar-román (2-2), a Honvéd szigorú UEFA-büntetése után nyilvánvaló, bármilyen balhé, cigányozás, zsidózás, erdélyezés hangzik fel, netán egy papírzspkendőnyi uszító molinó emelkedik fej fölé ma este Bukarestben, a FIFA példás szigorral csap majd le a Magyar Labdarúgó Szövetség soron következő rendezvényeire. Az opciók: egymást követő több zárt kapus meccs vagy a válogatott végső kizárása a világbajnoki selejtezőkből.

Nem kéne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik