Foci

A brazilok elpáholták Ausztráliát

Neymar (neymar, )
Neymar (neymar, )

A Selecao szombaton 6-0-ra ütötte ki Ausztráliát barátságos mérkőzésen.

A hazai rendezésű világbajnokságra készülő brazil együttes két mérkőzést is játszik három napon belül: a Selecao előbb az ausztrálokkal meccseltek, majd szerdán Portugália legjobbjaival mérik össze erejüket.

A szombat esti összecsapás remekül sikerült Neymarék számára, ugyanis már az első félidőben három találattal megléptek, köszönhetően Jo duplájának és a Barcelona támadójának találatának. A szünet után ráadásul még hármat rámoltak be az ausztrálok kapujába Ramires, Pato és Luiz Gustavo révén.

Így végül 6-0-ra nyert a Selecao. Folytatás a portugálok ellen, szerdán.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Brazília – Ausztrália 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Jo (8., 34.), Neymar (35.), Ramires (58.), Pato (72.), Luis Gustavo (84.)

Előzetes: A brazil hátvéd Dani Alves (térd) és a csatár Hulk (comb), míg az ausztrál oldalról Tim Cahill (boka) sérülés miatt kihagyja a szombati Brazília-Ausztrália barátságos mérkőzést.

Viszont a Selecaóban ott lesz Julio Cesar, Maicon, Thiago Silva, Dante, Marcelo, Paulinho, Luis Gustavo, Oscar Neymar, Alexandre Pato, Lucas Moura – csak, hogy egy lehetséges kezdő tizenegyet adjunk közzé. Nem gyenge felhozatal.

Az ausztrál szövetségi kapitánynak messze nem állnak rendelkezésére ilyen nevek. Viszont, mivel a Socceroos becenévre hallgató csapat Japán mögött második lett a világbajnoki selejtezők ázsiai zónájának “B” csoportjában hasonló cipőben jár mindkét válogatott – ők már biztos résztvevőként várják a 2014-es vb brazíliai rajtját.

Éppen ezért Holger Osieck ausztrál kapitány elsődleges célja nem lehet más, mint a csapatépítés, és a saját tapasztalatszerzés az esemény helyszíneiről.

A brazil kapitány, Luiz Felipe Scolari játékosai csak kétszer veszítettek ebben az évben – anglia (2-1), svájc (1-0) -, viszont a spanyolokat megfricskázva megnyerték a Konföderációs Kupát.

Ezek után nem meglepő módon az ő céljuk  megegyezik az ausztrálokéval: meg akrják mutatni mi vár rájuk jövőre…

A mérkőzést szombat este 21:05-től a STORY4 televízió és a www.sport24.hu is élőben közvetíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik