Foci

Az UEFA keményen lecsapott a Honvédra

budapest honvéd (budapest honvéd, )
budapest honvéd (budapest honvéd, )

Két zárt kapus mérkőzés és 50 ezer eurós (15 millió forintos) bírságot szabott ki az Európai Labdarúgó Szövetség a Budapest Honvédra.

„2013. augusztus 22-i ülésén az UEFA Ellenőrző és Fegyelmi Bizottsága elmarasztalta a Bp. Honvédot a Vojvodina elleni Európa-liga- mérkőzéseken tanúsított szurkolói magatartással kapcsolatban. A bizottság mindkét mérkőzésen észlelt problémákat.

A Vojvodina – Honvéd mérkőzésen, melyet július 18-án tartottak, az elmarasztalás a Honvéd szurkolók részéről a Vojvodina szurkolók irányába tanúsított homofób és rasszista megnyilvánulások miatt következett be. A július 25-én tartott Bp. Honvéd – Vojvodina mérkőzéssel kapcsolatban a bizottság megállapította, hogy a Honvéd szurkolók ”cigányok, cigányok” kiáltással és náci karlendítéssel gyalázták a Vojvodina szurkolókat.

Az UEFA döntése a következő volt:

1. A Bp. Honvéd következő UEFA által szervezett hazai mérkőzését a bizottság zártkapussá nyilvánítja.

2. Az UEFA a 2008. augusztus 22-én meghozott döntését, amely felfüggesztett 1 zártkapus hazai mérkőzést, a bizottság aktivizálta, így az 1. pontban kiszabott büntetéssel együtt 2 zártkapus mérkőzést kell játszania a Honvédnak az UEFA által szervezett versenyeken.

3. A Bp. Honvédot 50 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta.

A Bp. Honvéd FC mélységesen elítéli azokat, akiknek ezt a büntetést köszönheti és megerősítve érzi magát abban a tudatban, hogy helyesen jár el, amikor fellép a szélsőségek és a szélsőségesek ellen. Ugyanakkor a fentiek ismeretében meg kívánja fontolni, hogy milyen más, eddigieknél lényegesen keményebb intézkedésekkel tudja meggátolni a rasszista, antiszemita, antiroma, homofób, más nemzeteket gyalázó, a magyar múlt legsötétebb szakaszát idéző megnyilvánulásokat.

Bp. Honvéd FC” – olvasható a klub közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik