Foci

Ligakupa: a Loki nem hibázott, a Diósgyőr viszont igen

debreceni vsc (debreceni vsc)
debreceni vsc (debreceni vsc)

A Ligakupa 2013-2014-es idényét győzelemmel kezdte a DVSC és az MTK is, a Puskás Akadémia és a Diósgyőr viszont csak ikszelt.

A második számú hazai kupasorozat nem igazán a csapatok kedvence, ugyanis a legtöbb együttes ilyenkor a biztos kezdőket pihenteti és a fiataloknak ad lehetőséget a bizonyításra.

Éppen ezért került kellemetlen helyzetbe a Diósgyőr. A piros-fehérek az A csoportban, a Kisvárda otthonában léptek pályára, vagyis elvárható lett volna a miskolci gárdától a győzelem, azonban csak egy ponttal gazdagodtak. Ráadásul a hazaiak szerezték meg a vezetést, így Nikházi egyenlítő találata ha nem is aranyat, de csalódástkeltő döntetlent ért a DVTK-nak. A kvartett másik összecsapásán az MTK nem hibázott, a fővárosi rangadón a Vasast intézték el 3-1-re.

A B jelű négyesben a Debrecen is hárommal szórta meg a másodosztályban vitézkedő Nyíregyházát, annyi különbséggel, hogy a nyírségiek erejéből még csak a szépítésre sem futotta.

A Puskás Akadémia Cegléden szerzett egy pontot, a Honvéd viszont a Szigetszentmiklós otthonában bukta el a mérkőzést 2-0-ra.

Eredmények – Ligakupa, 1. forduló

A csoport:
MTK Budapest-Vasas 3-1 (2-0)
Kisvárda-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

B csoport:

DVSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus 3-0 (0-0)

D csoport:
Szigetszentmiklós-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Cegléd-Puskás Akadémia 2-2 (1-1)

E csoport:
MVM Paks-Kozármisleny 4-2 (1-1)

G csoport:
Szombathelyi Haladás-Gyirmót 2-2 (2-0)
Lombard Pápa-Ajka 2-2 (0-1)

H csoport:

Kaposvári Rákóczi-FGSZ Siófok 3-0 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik