Foci

Bukarest: fő a biztonság

Magyar-zaszlo(960x640)(2).jpg (zászló, )
Magyar-zaszlo(960x640)(2).jpg (zászló, )

Hatalmas a készültség Romániában a közelgő magyarok elleni labdarúgó világbajnoki-selejtező előtt.

A Budapestről érkező szurkolói különvonatot péntek délután 14 órára várják a bukaresti Északi pályaudvarra, ahonnan a közszállítási vállalat különbuszokat indít a stadionba. Az Adevarul.ro portál úgy tudja, a különvonatot az Aranycsapat-mozdony húzza és 880-an Budapesten, 250-en Brassóban szállnak fel rá. Azon magyar drukkerek számára, akik nem a különvonattal érkeznek, a történelmi belvárosból is különjáratokat indít a RATB.

A szervezők külön felhívták a figyelmet arra, hogy csak nemzeti színű – magyar és román – zászlókat lehet bevinni a stadionba, amely három órával a meccs előtt nyitja meg kapuit. A belépésnél motozás lesz.

A találkozót követően először a hazai szurkolók hagyják majd el a stadiont.

Viorel Daskalu ezredes, a bukaresti csendőrség vezérigazgatója kihangsúlyozta, hogy szöveges bannereket sem engednek be. Hozzátette: kiváló a kapcsolatuk a magyar rendőrséggel és munkájukat három magyar kolléga segíti.

Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete elmondta: pénteken és szombaton mind a Negulescu utcában működő magyar konzulátus, mind a Calderon utcai nagykövetség folyamatos ügyelet tart: előbbihez iratok elvesztése esetén, utóbbihoz bármilyen más problémával fordulhatnak a segítségre szoruló magyar állampolgárok.

“A magyar szurkolók akkor tesznek jót a csapattal is, a Romániában élő magyarokkal is, ha nagyon sportszerűen és a mérkőzést élvezve, a csapatot segítve szurkolnak” – hangsúlyozta Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik