Foci

Sportszerűtlen trükköktől is tart a kapitány

Egervári Sándor a speciális helyzet miatt a mentális felkészítésre helyezi a hangsúlyt a pénteken esedékes Románok elleni világbajnoki selejtező előtt.

Hatalmas érdeklődés előzi meg a pénteken megrendezésre kerülő Románia- Magyarország világbajnoki selejtezőt. A szövetség hétfői sajtótájékoztatóján a hazai médiumok mellett Romániából is érkezett stáb, sőt, a BBC és a New York Times angol tudósítója is eljött Telkibe.


Hatalmas érdeklődés előzi meg a két ország válogatott mérkőzését
Forrás mlsz.hu/twitter

Nem csoda, igazi “hatpontos” meccs lesz.  “Van már egy tervünk, hogy miként szeretnénk megvalósítani a céljainkat, de még korai lenne erről beszélni. Bizakodó vagyok, hogy a játékosokat mindenre fel tudjuk készíteni annak érdekében, hogy sikeresek legyünk Bukarestben. Taktikailag is fontos a felkészítés, de jelen esetben a mentális tán még fontosabb. Ugyanis aki eddig nem játszott Bukarestben az nem tudja mire számíthat. Korábban előfordult már olyan is, hogy a csapat szállodájánál egész éjszaka kolompoltak, csak hogy ne tudjanak megfelelően pihenni a játékosok” – vázolta a kilátásokat az mlsz.hu-nak Egervári Sándor szövetségi kapitány, amiből történelmileg bizonyítottnak vehetjük, a román szurkolók régebben sportszerűtlen trükköktől sem riadtak vissza. Reméljük, most nem kerül sor hasonlóra.


Telkiben túl van az első edzésen a válogatott, még három vár rájuk a csütörtöki indulásig
Forrsá: mlsz.hu

Mindkét válogatott játékosai jókora teher alatt készülnek a meccsre, hiszen a két ország nem csak sporttörténelmileg hordoz tüskéket egymás iránt. Hogy háború lesz-e? A román középpályás, Gabriel Torje szerint semmiképp. Az Udine légiósa úgy gondolja, sem háborúról, sem történelmi meccsről nincs szó. “Amerika és Szíria készül háborúra, nem mi. Ez csak egy meccs lesz, bár az tény, hogy sok mindenről dönthet, és nagy jelentőséggel bír” – vélekedett a szélső a prosport.ro kérdésére.

Aki viszont Bukarestben jár mostanában az megerősítheti, hogy háború ugyan valóban nem lesz, ennek ellenére a stadion környékén hatalmas a készülődés, katonai, rendőrségi egységek felügyelete mellett zajlik majd a rendkívül szigorú beléptetés. Annak a 4000 magyar szurkolónak, aki a bukaresti nemzeti stadionban biztatja majd a magyar válogatottat időben kell érkeznie, és a válogatotthoz hasonlóan mindenre fel kell készülnie! A beléptetéssel kapcsolatos részletek itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik