Foci

“Orbán Viktort” nem engedték be a Diósgyőr-meccsre

Kardot-rantott-a-rendorokre(3)(960x640)(2).jpg (kard, rendőr)
Kardot-rantott-a-rendorokre(3)(960x640)(2).jpg (kard, rendőr)

Dávid Ibolyát sem. Viszont előállították azokat a szurkolókat, akik humorizáltak. Egy év börtön, közérdekű munka vagy pénzbüntetés járhat érte.

Vasárnap számoltunk be róla, hogy néhány drukker fiktív adatokkal akart bejutni a szombati Diósgyőr-Újpest meccsre (2-0). Lebuktak. A rendőrség hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a fanatikusok ellen.


A DVTK szurkolói az egyik legnagyobb és legjobb szrukolói csoport Magyarországon. Néhányan tréfásak is…
Fotó: MTI

A boon.hu most arról számolt be, hogy a négy elkövető nem először csinált hülyét a beléptetőkből. A drukkerek egyike Orbán Viktor, társa pedig Dávid Ibolya nevére szóló bilétát akart felhasználni. A szurkolók a DVTK Facebook-oldalán állítják, Orbán Viktor már korábban is járt Diósgyőr-meccsen, ám akkor nem akadt fenn a rostán, míg mások más politikusok nevére kiállított jegyekkel tekintették meg a Győri ETO elleni idegenbeli mérkőzést.

A regisztrációs kötelezettség miatt a jegy is okirat

Mint ismert, az idei szezontól kiemelt meccseken kötelező az előzetes szurkolói regisztráció, a hivatalos adatok megadása, ami ellen tűzzel-vassal és szurkolói rigmusokkal tüntetnek az ultrák – klubhovatartozástól függetlenül. Érdekes, hogy míg külföldön számos helyen ez nem okoz problémát, Magyarországon olyannyira kiverte a biztosítékot, hogy a klubok közül az Újpest is szembemenne az MLSZ-szabályzattal, ők nyílt levélben tiltakoztak.

A meccsbelépők két fél – a sportklub és szurkoló – között fennálló jog vagy kötelezettség bizonyítására szolgáló magánokiratok. Önmagában a hamisítása még nem büntetendő, csak ha felhasználják, felmutatják a hamis (ha valaki otthon magának rajzolta a bérletet vagy a belépőt), hamisított (például átírt rajta valamit) vagy valótlan tartalmú – ez utóbbi volt ebben az esetben az „elkövetői magatartás” – jegyet. Egy év börtön, közérdekű munka vagy pénzbüntetés járhat érte.

Érdekes az is, hogy a tiltakozó szurkolók nagy része például a Facebook-profilján az MLSZ által kért hivatalos adatok többszörösét is megadja önszántából…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik