Foci

Eb-t nyertek a magyar focisták

cukorbeteg-labdarugo-valogatott(960x640).jpg (cukorbeteg labdarúgó válogatott)
cukorbeteg-labdarugo-valogatott(960x640).jpg (cukorbeteg labdarúgó válogatott)

Rendkívül kiélezett küzdelemben aranyérmet szerzett a magyar csapat a DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokság döntőjében.

Az Európa-bajnokság fő célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegségben érintettek rohamosan növekvő körére, népszerűsítse a sportot és az egészséges életmódot, illetve segítse a fiatal diabéteszesek beilleszkedését a cukorbeteg közösségekbe.

A 12 tagú mezőnyben olyan futballnemzetek is képviseltették magukat, mint Olaszország, Portugália, illetve a házigazda Horvátország. A magyar csapat edzője a cukorbetegségben szintén érintett Hevesi Tamás volt, aki rendszeres edzésekkel készítette fel a csapatot a Zadarban rendezett bajnokságra. A magyar válogatott keretét Brondics Péter, Czernai Gábor, Földvári Dániel, Kása Imre, Kurucz Gábor, Nagy János (kapus), Sándor Balázs, Tillinger Boldizsár, valamint Tordai Vince alkotta.

A válogatott az első meccsen legyőzte az olasz csapatot és a lengyelektől elszenvedett vereség ellenére a legjobb nyolc között 6-1-es győzelmet aratott a szerb csapat ellen. Az elődöntőben nagy meglepetésre felülkerekedett a horvát válogatotton a büntetőpárbajban. A döntőben a kiváló portugál csapatot szoros küzdelemben legyőzve szerezte meg az aranyérmet, elhozta a DiaEuro vándorserlegét, illetve a torna legjobbjának is magyar játékost, Czernai Gábort választották.

A csapat sikerének köszönhetően jövőre Magyarország rendezheti meg a DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik