Foci

Újabb magyar focista Oroszországban

pintér ádám (pintér ádám)
pintér ádám (pintér ádám)

A Real Zaragoza korábbi magyar védője, Pintér Ádám a Tom Tomszk gárdájához szerződött.

A válogatott bekk egy évre szóló szerződést kötött az előző szezonban még a másodosztályban vitézkedő együttessel, melyre igazán ráfér az erősítés, hiszen az élvonalba fejutva eddig hét meccsből hét vereség a mérlegük.

A legutóbb a spanyol Zaragozában profiskodó játékos hétfőn érkezett Oroszországba, de még visszautazik Magyarországra, hogy a vízumot elintézze.

„Örülök, hogy rendeződött a helyzetem, és újra egy élvonalbeli klubcsapat igazolt labdarúgója vagyok. A Zaragoza kiesett az első osztályból és egyébként sem kaptam annyi játéklehetőséget, amennyit szerettem volna – ezért döntöttem úgy, hogy felbontom a szerződésemet. Olyan egyesületet kerestünk, amelyiknek a segítségére lehetek, amelyik valóban számít a játékomra. Nekem az a legfontosabb, hogy folyamatosan a pályán legyek! A Tom Tomszk engem akart, bízik bennem. Nagy ugrás ez, hiszen Európa nyugati feléből Szibériába igazolok – más időjárás, más kultúra, más játékstílus. Az elmúlt évek azt mutatják: az orosz klubok nívós bajnokságok, neves játékosait csábítják a Premjer-ligába, ami pozitív hatással van a bajnokság színvonalára. Eddig is figyeltem az orosz focit, harcos, izgalmas meccseket játszanak a csapatok, sok jó együttes rivalizál egymással” – nyilatkozta Pintér Ádám.

Fotó: MTI/EPA

A 16-szoros magyar válogatott védő, aki 2010-ben az MTK-ból igazolt a spanyol együtteshez elszántan készül az új feladatra.

“Komoly erőpróba lesz ez nekem, de nem aggódom, a spanyol első osztályban is kifejezetten jó támadókkal kerültem szembe… A Tom Tomszk nem rajtolt jól, de bízom benne, hogy a válogatott szünet után elkezdi gyűjtögetni a pontokat. Az oroszországi szerződést egy lehetőségnek fogom fel, hiszen tudjuk, egyre többen figyelik az orosz futballt, nekem tíz hónapom lesz, hogy megmutassam, mit tudok. Ha minden jól megy, akkor 16-án, az Anzsi ellen debütálok az új klubomban.”

„Több helyről is kerestek, de az orosz csapat volt a legkitartóbb, mindenáron Pintér Ádámot akarta szerződtetni. Még azt is elfogadták a Tom Tomszk vezetői, hogy Ádám első körben csak jövő nyárig ír alá. A szakvezetés belső védőnek igazolta a magyar futballistát, amely poszt nem hálás az orosz élvonalban. De tudom, hiszem, hogy Ádám felveszi a kesztyűt! Az orosz sztárklubok figyelik a kisebb csapatokban szereplő játékosokat, így ha Ádám jó szezont produkál, akár országon belül is válthat.” – mondta a játékos menedzsere, Filipovics Vladan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik