Foci

A Real Madrid Özilt is elpasszolja

mesut özil (mesut özil, )
mesut özil (mesut özil, )

Miközben a Real Madridnál mindenki Gareth Bale-lázban ég, a királyi klub megszabadul pár játékosától. Kaká után most a német játékos hagyhatja el a Blancókat.

A BBC információi szerint a 24 éves játékos már orvosi vizsgálaton vesz részt, és csak órák kérdése, mikor is jelentik be a középpályás érkezését.

Özil lehet a londoniak legújabb kedvence
Fotó: AFP

Özil három évvel ezelőtt csatlakozott a királyiakhoz, akkor kicsit több mint 12 millió fontért igazolt Madridba, a német Werder Bremen csapatától. Most majdnem négyszeres áron passzolhatja tovább jelenlegi klubja. A hírek szerint 30 millió pluszt dobnának rá a londoniak a vételárra, és közel 43 millió fontért (50 millió euróért) szerződtetnék a német válogatott karmesterét. 2010-2013-ig összesen 155 mérkőzésen lépett pályára madridi mezben, spanyol bajnok és kupagyőztes lett.

A játékosra nagy szüksége lenne az Arsenalnak, mivel menedzserüknek Arsene Wengernek eddig nem igazán sikerült megerősítenie csapatát. Ráadásul középről hiányzik sérülés miatt Mikel Arteta, Abou Diaby és Jack Wilshere is. Egyedül Tomás Rosickyre számíthat, aki viszont elég sérülékeny.

Az átigazolási piac szeptember másodikán zárul, és ilyenkor még mindegyik tréner megpróbál igazítani csapatán, hogy az még ütősebb legyen. Az Ágyúsok edzője sosem állt nagy költekező hírében, a nyáron eddig két játékost igazolt ingyen. Az utolsó nap azonban robbanthat, hiszen Özil mellett az olasz másodosztályú Palermo kapusáról Emiliano Viviano érkezéséről is szó van, továbbá licitet tehet a Chelsea csatáráért Demba Báért is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik