Foci

25 ezren köszöntötték Bale-t Madridban

gareth bale (gareth bale)
gareth bale (gareth bale)

A Real Madrid mintegy 25 ezer híve köszöntötte a fővárosiak futballstadionjában a pályafutását a spanyol királyi gárdában folytató walesi Gareth Bale-t hétfő kora délután.

A blancók vadonatúj szerzeménye a bemutatására szervezett ünnepségen kijelentette: gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy a Real labdarúgója lett.

“Hihetetlen, hogy itt vagyok, és nagyon remélem, segíteni tudom a csapatot abban, hogy sikeres legyen. Mindenekelőtt azt akarom, hogy meglegyen a tizedik európai kupaelsősége is” – ragadtatta tapsra hallgatóságát a Santiago Bernabéu Stadionban.

Később még erőteljesebbé vált a hangorkán, s a szurkolók hosszasan skandálták a nevét, amikor angolról spanyolra váltva Bale közölte: “Megvalósult a nagy álmom, köszönöm a fogadtatást. Hajrá Madrid!”

A walesi futballistának, aki mellett a díszpáholyban megjelentek családtagjai és a spanyol klub elöljárói, Florentino Pérez elnök nyújtotta át a 11-es számú Real-mezt.

A Tottenham Hotspurtől érkező, 24 éves csatár leigazolását a spanyol klub honlapján jelentették be vasárnap este. Bale, akit a kötelező orvosi vizsgálatokon rendben találtak, hatéves szerződést írt alá. A kontraktus anyagi vonatkozásait nem hozták nyilvánosságra, a nem hivatalos információk úgy szólnak, hogy a játékosért világcsúcsot jelentő 100 millió euró (30 milliárd forint) körüli összeget fizetett a madridi klub.

Az elmúlt szezonban a labdarúgók és a szakírók is őt választották a Premier League legjobb játékosának.

A fővárosiakhoz kapcsolódó két hétfői hír: a Real Madrid elengedte két játékmesterét is, hiszen Kaká a Milanhoz igazolt, míg óriási meglepetésre Mesut Özil is távozott. A német középpályás az Arsenalban kötött ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik