Foci

Győztes góllal ünnepelte szülinapját a Liverpool sztárja

daniel sturridge (daniel sturridge, liverpool, )
daniel sturridge (daniel sturridge, liverpool, )

Nyolc meccsen játszott és már kilenc gólnál jár Daniel Sturridge, akinek csapata ezúttal a címvédő Manchester United ellen tudott nyerni az angol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának vasárnap rangadóján.

Az FC Liverpool hazai környezetben 1-0-ra legyőzte Manchester Unitedet. A találkozó egyetlen gólját a 24. születésnapját ünneplő Daniel Sturridge szerezte, a Vörösök így sorrendben harmadik Premier League-mérkőzésüket is az angol válogatott támadó találatával nyerték 1-0-ra. A játékos legutóbb nyolc bajnokiján kilencszer volt eredményes.

A Liverpool legutóbb 1994-ben, azaz 19 év kezdte három győzelemmel a bajnokságot, arra pedig a 2005/06-os idény óta nem volt példa a csapatnál, hogy három egymást követő bajnokin ne kapjon gólt. A győzelemmel a bajnokság élére ugrott a Liverpool. A Manchester pedig maradt a hatodik helyen.


Sturridge volt a Vörösök nyerőembere a Vörös Ördögök ellen
Fotó: AFP

Az MU legutóbb tavaly novemberben a Norwich City elleni bajnokin nem lőtt gólt idegenben. David Moyes, a Vörös Ördögök skót trénere – aki a nyáron több mint 26 év után távozott Sir Alex Fergusont váltotta a kispadon – első vereségét szenvedte el új csapatával. Érdekesség, hogy pályafutása során továbbra is nyeretlen az Anfield Roadon, még a városi rivális Everton vezetőedzőjeként hét döntetlen és öt vereség volt a mérlege.

Egy gól döntött az észak-londoni derbin is

Az Arsenal hazai környezetben 1-0-ra legyőzte a városi rivális Tottenham Hotspur együttesét az angol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának zárómérkőzésén. Az észak-londoni derbit a francia Olivier Giroud találata döntötte el, a francia támadó ezzel idei harmadik Premier League-mérkőzésén is gólt szerzett.

Érdekesség, hogy a Tottenham az elmúlt 20 évben csak egyszer, 2010 novemberében diadalmaskodott az Ágyúsok vendégeként.

Továbbra is nyeretlen Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion, amely – a magyar válogatott kapitánya nélkül – hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Ligakupa-győztes Swansea City együttesétől.

Eredmények – Premier League, 3. forduló

Arsenal-Tottenham Hotspur 1-0 (1-0)
FC Liverpool-Manchester United 1-0 (1-0)
West Bromwich Albion-Swansea City 0-2 (0-1)

szombaton játszották:
Crystal Palace-Sunderland 3-1 (1-0)
Cardiff City-Everton 0-0
Newcastle United-Fulham 1-0 (0-0)
Norwich City-Southampton 1-0 (0-0)
West Ham United-Stoke City 0-1 (0-0)
Manchester City-Hull City 2-0 (0-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik