Foci

Hatalmas a készültség a román-magyar előtt

magyar-roman-meccs(960x640).jpg (magyar labdarúgó válogatott, )
magyar-roman-meccs(960x640).jpg (magyar labdarúgó válogatott, )

A 2013. szeptember 6-i Románia – Magyarország vb-selejtező mérkőzéssel kapcsolatban a román hivatalos szervek az alábbi tájékoztatást adták a magyar szurkolók számára.

Az mlsz.hu közleményben tudatta a kiutazó drukkereket a szabályokról.

A mérkőzésen való részvétel általános feltételei és a pályarendszabályok:

A mérkőzés helyszínen történő megtekintésére kizárólag érvényes jeggyel rendelkezők számára lehetséges. A mérkőzésre a jegyek értékesítése 2013. augusztus 30-án lezárul. A mérkőzés napján, a helyszínen már nincs lehetőség érvényes jegyek megvásárlására.

A mérkőzés biztosítását végző román csendőrség, illetve a stadion biztonsági szolgálata nem enged be olyan személyeket, akik a román szurkolók provokálására alkalmas öltözetben érkeznek, vagy provokatív zászlókat, molinókat, szimbólumokat próbálnak bevinni (különös tekintettel a Nagy-Magyarország térképekre, a Magyar Gárdára utaló szimbólumokra, radikális feliratokra). Az ellenőrzött zászlók maximum 4×5 méter nagyságúak lehetnek, és kizárólag vékony műanyag zászlótartó rúdra lehetnek rögzítve, melyek sérülés okozására nem lehetnek alkalmasak. A nagyobb zászlókat, molinókat kizárólag a szervező által meghatározott helyekre lehet elhelyezni.

A szemmel láthatóan ittas személyeket a nem engedik belépni a sportrendezvényre.
Azokat a személyeket, akik nem vetik alá magukat a rendezők, vagy a csendőrség ruházat-, illetve csomagátvizsgálásának, szintén nem engedik be.

A stadion területére tilos bevinni:

– alkoholt,
– közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket (kés, bot, „vipera”, boxer, stb. )
– bármilyen pirotechnikai eszközt (még gyertyát, mécsest sem).

Azon személyeket, akik szándékosan a román drukkerek részére fenntartott helyekre vásároltak belépőjegyet, illetve megpróbálnak a román szurkolói szektorokba átjutni, kivezetik a mérkőzésről.

A magyar szurkolók számára két „fanzone” kerül kialakításra, ahol biztonságos és kulturált körülmények között tölthetik el a mérkőzést megelőző időt.

A magyar rendőrség és a román csendőrség között megtartott egyeztető tárgyaláson egyértelműen kitűzött cél a labdarúgást kedvelő szurkolók kulturált szórakozásának a biztosítása. Ennek érdekében a biztosításban résztvevő csoportokban magyar nyelven jól kommunikáló csendőrök és rendőrök fognak szolgálatot ellátni. Akivel szemben valamilyen jogsértést követnek el az utazás során, a mérkőzést megelőzően vagy azt követően, és sürgős segítségre van szüksége, a romániai – szintén 112-es telefonszámon elérhető – segélyhívón magyarul is beszélő diszpécserek fogadják hívásaikat.

Egyéb hasznos információk:

– a stadionba aprópénz bevitele engedélyezett
– öngyújtót nem lehet bevinni, csak gyufát
– a magyar szurkolók számára büfék lesznek biztosítva, amelyekben kizárólag a román hivatalos fizetőeszközzel lehet fizetni.
– a magyar szurkolók számára a román szervezők a stadion Északi 2-es bejárata közelben ingyenesen biztosítanak a Csendőrség által őrzött parkolóhelyet.
– a vonattal szervezetten érkező magyar szurkolók a stadionba a Csendőrség és Rendőrség által kísért buszokkal lesznek beszállítva. A szolgáltatás ingyenes.

A teljes közlemény ide kattintva olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik