Foci

Először nyert hazai környezetben a Haladás

rado-andras(650x433)(2).jpg (radó andrás, haladás)
rado-andras(650x433)(2).jpg (radó andrás, haladás)

3-2-re verte a Haladás a Pápa együttesét az NB1 hatodik fordulójának első meccsén.

A találkozót a házigazdák a nyolcadik, míg a vendégek a harmadik helyről várhatták. Az előző körben a szombathelyiek a Kecskemét otthonából csentek el egy pontot, míg a Pápa a Diósgyőr ellen kapott ki 1-0-ra.

A 13. percben szinte a semmiből érkezett a hazaiak vezetőgólja: Devecseri szöktette Radót, aki kilépett a védők közül és a 16-oson belülről Szűcs mellett a hálóba lőtt. 1-0.

Nem sokat kellett várni azonban az egyenlítőgólra. Egy beadást követően Griffiths előzte meg kiválóan a vendéglátó hálóőrét és a hosszúba csúsztatott az ötös vonaláról. 1-1.

Győzött a Haladás
Fotó: MTI

A 36. minutumban ismét előnybe került a Haladás. Fehér tekert a kapu előterébe, a pattogó labdát pedig Halmosi belsőzte a hálóba. 2-1.

A második félidő első percében komoly bajba került a Pápa. Struhar buktatta a 16-oson belül Radót, a jogosan megítélt büntetőt pedig a szabálytalanság elszenvedője emelte Szűcs mellett a kapuba. 3-1.

A folytatásban többször is háromgólosra növelhette volna előnyét Artner Tamás alakulata, a 87. percben mégis a Pápa tudott betalálni. Arsic szabadrúgásból vette be Rózsa kapuját. 3-2.

A rendes játékidő utolsó percében Rodenbücher megkapta a második sárgalapját és az öltözőbe kellett vonulnia. Emberhátrányban semmi esélye nem volt a pontmentésre Tóth Bálint csapatának.

Eredmény – OTP Bank Liga, 6. forduló

Haladás – Lombard FC Pápa 3-2 (2-1)
Szombathely, 4500 néző, vezette: Farkas Á.

Haladás: Rózsa – Fehér, Guzmics, Devecseri, Tóth P. – Szakály A. (Ugrai, 75.), Simon Á., Németh M. (Gyurján, 84.) – Nagy G., Radó (Bosnjak, 89.), Halmosi. Vezetőedző: Artner Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik