Foci

A “Herceg” lehet Szalai csapattársa

kevin prince boateng (kevin prince boateng, )
kevin prince boateng (kevin prince boateng, )

Kevin-Prince Boateng, az AC Milan ghánai labdarúgója Szalai Ádám csapatánál, a Schalke 04-nél folytathatja pályafutását.

A német együttes Twitter-oldalán jelentette be pénteken, hogy a 26 éves futballista már Gelsenkirchenben van, ahol orvosi vizsgálat vár rá.

A Németországban született, ám a ghánai válogatottban szereplő játékos eladása meglepetésnek nevezhető, különösen annak fényében, hogy Boateng remek játékkal és két góllal segítette a milánóiakat a Bajnokok Ligája főtáblájára szerdán a holland PSV Eindhoven ellen.


Boatenggel sokat erősödhet a Schalke
Fotó: AFP

Az egyik verzió szerint az olaszok azért egyeztek bele Boateng klubváltásába, hogy még a hétfőn záródó átigazolási szezonban szerződtetni tudják a Real Madridtól elvágyódó brazil aranylabdást, Kakát, illetve a CSZKA Moszkvától Honda Kejszukét. A japán játékossal a piros-feketék már korábban megállapodtak arról, hogy januártól Milánóba költözik.

A télen Hondáért már nem kellene fizetni az orosz klubnak, most azonban a CSZKA még kérhet érte átigazolási díjat.
A Schalke számára komoly erősítést jelentene Boateng. A csapat a német bajnokságot nagyon rosszul kezdte, három meccsen mindössze egy pontot szerzett, a Bajnokok Ligájában ugyanakkor sikerült főtáblára kerülnie, miután – többek között Szalai Ádám két góljával – 4-3-as összesítéssel búcsúztatta a görög PAOK-ot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik