Foci

Dráma: Szalainak eltörött a csuklója, veszélyben a román meccs

Szalai Ádám (szalai ádám, )
Szalai Ádám (szalai ádám, )

A Schalke 04 és a magyar válogatott csatára még a BL playoff meccs előtti edzésen rosszul esett és alighanem eltörött a sajkacsontja. Ha műteni kell nyolc hetes kihagyás vár rá.

Szalai Ádám két gólt szerzett a PAOK elleni BL Plaoff visszavágóján, így csapata, a Schalke 04 a hazai 1-1 után Szalonikiben 2-3-as győzelemmel harcolta ki a továbbjutást.

Szalai ezzel lényegében kitermelte az átigazolásáért a Mainznak fizetett 8 millió eurót, hiszen német lapértesülések szerint a Schalke számára a közvetítési, a reklámjogokkal és a közönségbevétellel számolva megközelítőleg 20 millió eurót ér BL csoportkört.

Az óriási örömbe a magyar játékos számára üröm is vegyült. Már a találkozó elején látható volt, hogy Szalai csuklóvédővel futott ki a pályára. A Westdeutsche Allgemeine Zeitung regionális német lap online oldalán közvetlen a meccs után arról számolt be , hogy a csatár nagy fájdalmak közepette játszott. Később a twitter oldalán megerősítette, Szalai sajkacsonttöréssel vállalta a meccset, szinte biztos, hogy műteni kell, ami nagyságrendileg nyolchetes kihagyást jelent.

 

A BL Plaoff mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Horst Heldt klubmenedzser úgy nyilatkozott, Szalainak miután megsérült az edzésen, kérdésessé vált a játéka, mégis, ha fájdalmakkal is, de vállalta a mérkőzést. A csapatorvos első diagnózisa szerint 60 a 40 százalékhoz az esély a műtétre.

A magyar támadó az nso.hu kérdésre elmondta sérülésével kapcsolatban nem tud konkrétummal szolgálni, megvárja a németországi pontosabb orvosi vizsgálatok, röntgenfelvételek eredményét.  “Én mindenesetre megpróbálok már a Leverkusen ellen is játszani.” – tette hozzá a támadó.

Két dolog biztos:

1, Szalaiból hős lett Gelsenkirchenben

2, Ha műtétre kerül sor, úgy Egervári Sándornak alighanem át kell alakítania a szeptember 6-án esedékes Románia és a 10-én sorra kerülő Észtország elleni vb selejtezőre megálmodott támadó elképzeléseit.

A sportorvos.hu portál szerint a sajkacsont a csuklótájon a kéztőcsontok egyike. Sérülésének gyakori kiváltó oka a nyújtott karral kézre esés. Kezelése: Gipszrögzítés 8-12 hétre. A gipsz a könyöktől a csuklón túl, a hüvelykujj bázisáig húzódjon. A sajkacsont rossz vérellátása miatt csontgyógyulási zavar léphet fel. Amennyiben ez felmerül, további 4-6 hét rögzítés szükséges. Amennyiben ez nem hozza meg az elvárható eredményt, műtéti kezelés indokolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik