Foci

Szalai BL-főtáblára lőtte a Schalkét

Szalai-Adam(1)(960x640).jpg (szalai ádám, )
Szalai-Adam(1)(960x640).jpg (szalai ádám, )

A német együttes közel fél órán át tíz emberrel játszva nyert 3-2-re a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező playoff-körében a PAOK vendégeként, a magyar támadó szerezte csapata első és utolsó gólját. Továbbment az Arsenal, az FC Basel, az Austria Wien és a Steaua Bukarest is.

Szalai Ádám második Bajnokok Ligája-mérkőzésén is kezdő volt és ha már ott volt Szalonikiben a pályán, egy felejthető első félidő végén bevetődve szerezte meg csapatának a vezetést – az első mérkőzésen 1-1-et játszottak a csapatok, a magyar támadó akkor gólpasszt jegyzett.

A gelsenkircheniek nem őrizték meg sokáig az előnyüket, a szünet után szinte egyből egyenlített az üres lelátók előtt játszó PAOK, majd jött a németek számára a hidegzuhany, ugyanis a 64. percben Jones megkapta a második sárgáját is. Ehhez képest ismét a Schalke szerzett gólt legközelebb, Draxler kiszorított helyzetből perdített a hálóba. A hajrában egy ügyes csúsztatással másodszor is egyenlítettek a görögök, majd nyomtak is a végén a hazaiak, de Szalai utolsó pillanatokban szerzett második gólja mindent eldöntött, a Schalke jutott a főtáblára, miután 3-2-re megnyerte a visszavágót.


Szalai futószalagon szállítja a gólokat
Fotó: AFP

Az Arsenal az odavágón némi meglepetésre elég simán nyert 3-0-ra a Fenerbahce vendégeként, így a londoniak biztosak lehettek benne, hogy amint lőnek egy gólt hazai pályán is, végleg eldől a párharc. Erre a találatra nem is kellett sokat várni, Ramsey a 25. percben zörgette meg a hálót. A 22 esztendős középpályás a második félidőben is beköszönt, az Ágyúsok elég simán eltudták ezt a párharcot.

A Dinamo Zágráb 2-0-ra kikapott hazai pályán az Austria Wientől, ráadásul már a visszavágó 5. percében újabb gólt kapott, így kevesen tettek volna arra, hogy a horvátok a főtáblára jutnak. Ehhez képest a Dinamo még az első félidőben fordított, majd Beciraj a 70. percben tovább növelte a különbséget, ez az eredmény pedig már a zágrábiaknak kedvezett. Mégsem sikerült a bravúr, az osztrákok a 82. percben 2-3-ra modosították az állást, így 4-3-as összesítéssel továbbjutottak.

A Basel idegenben 4-2-re nyert a bolgár Ludogorec vendégeként, hazai környezetben pedig 2-0-ra, így ott lesz a főtáblán, mint ahogyan a román Steaua Bukarest is, amely a hazai 1-1-et követően idegenben ért el 2-2-es döntetlent a lengyel Legia Warszawa ellen.

Eredmények – BL-selejtező, playoff-kör, visszavágók

Bajnokok ága:

Austria Wien (osztrák)-Dinamo Zagreb (horvát) 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Mader (5.), Kienast (82.) illetve Brozovic (33.), Fernandes (43.), Beciraj (70.)
Piros lap: Soudani (90+2. – pályán kívül, Dinamo)

Továbbjutott: az Austria Wien 4-3-as összesítéssel.

FC Basel (svájci)-Ludogorec (bolgár) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Frei (11.), Degen (79.)

Továbbjutott: a Basel kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.

Legia Warszawa (lengyel)-Steaua Bucuresti (román) 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Radovic (27.), Rzezniczak (90+4.) illetve Stanciu (7.), Piovaccari (9.)

Továbbjutott: a Steaua Bucuresti 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

Nem bajnokok ága:

PAOK Szaloniki (görög)-FC Schalke 04 (német) 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Athanasiadis (53.), Katsouranis (79.) illetve Szalai (43., 90.), Draxler (67.)
Piros lap: Jones (64.)

Továbbjutott: a Schalke 04 4-3-as összesítéssel.

Arsenal (angol)-Fenerbahce (török) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Ramsey (25., 72.)

Továbbjutott: az Arsenal kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

Videó – Így verte a Schalke a PAOK-ot:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik