Foci

NB I: Megint pénzbírságot kapott az FTC

Ferencváros, Debrecen (ferencváros, debrecen, )
Ferencváros, Debrecen (ferencváros, debrecen, )

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága az élvonalbeli klubok közül csak a Ferencvárost sújtotta pénzbírsággal.

A FEB a DVSC-Teva – FTC mérkőzésen a hazai szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a DVSC írásbeli figyelmeztetésben részesült, az FTC, mint visszaeső a Biztonsági Szabályzat vendégszurkolók utaztatására vonatkozó szabály megsértéséért, valamint szurkolóinak megbotránkoztató viselkedéséért 100.000 (százezer) Ft pénzbüntetést kapott.

A Ferencvárosra kirótt büntetést meg is magyarázták az mlsz.hu-n: a biztonsági szabályzat előírja a kiemelt kockázatú mérkőzéseken a vendégcsapat szurkolóit kötelezően kísérni kell minimum tíz fővel. A Ferencvárosi kísérői közül a jogszabályi előírásoknak csak négy kísérő felelt meg.

A FEB az MVM Paks – Budapest Honvéd mérkőzésen a vendég szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a Honvéd írásbeli figyelmeztetésben részesült.

A FEB a Győri ETO – Videoton FC mérkőzésen a hazai szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a Győrt, mint visszaesőt kötelezi, hogy a soron következő 2 hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén az előírt rendezői létszámot 20-20 fővel felemelje és ezen mérkőzéseken 1-1 szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje. A vendég szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a Videotont, mint visszaesőt kötelezi, hogy a soron következő 2 idegenbeli NB I-es bajnoki mérkőzésén szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje.

Éger László (MVM Paks) két mérkőzésre szóló eltiltását a FEB a tárgyalás megtartása után egy meccsre csökkentette.

Az NB II.-ben is akad egy klub, amelyiknek fizetnie kell az MLSZ kasszájába, a Nyíregyháza. A Szpari szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt kapott 200 ezer forintos bírságot a Dunaújváros elleni hazai bajnokit követően.

Ide kerülnek a büntetésekből befolyt összegek

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás – szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt – segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik